pátek 1. března 2013

The Mule (2013) - 15 %


The Mule (2013)
Sharon Stone nám zestárla, a že už je to na ní pořádně znát. Téhle krasavici je letos pětapadesát, a to už je přece jen věk, který se vám promítne do obličeje. Právě na Sharonině obličeji jsou léta znát nejvíce, napomůže tomu ani černá barva vlasů, která je pro ni tak netypická. Tělo má pořád pěkné, o čemž se ve snímku "The Mule" (známý také jako "Border Run"), trochu přesvědčíme. Nic z toho, co jsem však doposud napsal, nevysvětluje, proč si vlastně film vybrala.
Když se však podíváme na hereččinu filmografii posledních let, zjistíme, že ono v konečném součtu vlastně není moc o čem mluvit. Všechno jsou nevýrazné filmy, které se ani nedostaly do českých kin. Ne, že by to bylo měřítko toho, jak je snímek úspěšný, ale přece jen, když nejde do mezinárodní distribuce, už to něco znamená. Posledním filmem, pokud se nepletu, který s touhle herečkou šel u nás do kin, byl "Alpha Dog" v roce 2007. A to už je přece jen nějaký ten pátek.
"The Mule" je rozhodně filmem, který si ani kino nezaslouží. Svou zápletkou snímek připomene film "Síla srdce", ale rozhodně se nejedná o tak silný příběh nevinného člověka, který je vyprávěn očima jeho ženy. Aaron (Billy Zane, kterého stejně moc neuvidíme) byl namočený do pašování Mexičanů do Ameriky a zmizel. Jeho sestra Sofie (Sharon Stone) se ho snaží najít, což ale znamená, že se musí dostat do Mexika, kde se zaplete s pašeráky lidí. Hrozí jí tu nebezpečí, což je pochopitelné již od začátku, ale že by šlo o nějaké skutečně silné drama, to zrovna ne.
Snímek "The Mule" trpí hned několika problémy. Tím prvním je herectví. Sharon je v některých fázích spíš komická a směšná, ne proto, že by měla být, ale prostě proto, jak špatně hraje. Druhým problémem je skutečnost, že film postrádá napětí. Jsou zde scény, které by se daly pro napětí skvěle využít, ale film místo toho staví na dvou třech silných záběrech, které jsou ale nakonec rozmělněny v nevýrazném zbytku. Střílení se mění ve frašku, když je někdo zasažen, je to opravdu příšerné, opět ale z hereckého hlediska. Jenže on by stejně film neměl co nabídnout. Chápu, že snaha Mexičanů se dostat přes plot do země zaslíbené je pro Ameriku problémem, ale i "Machete" to pojal zajímavěji. "The Mule" je film, který prostě nestojí za pozornost. Sharon má rozhodně lepší filmy, i když po tomhle kousku nevím, jestli jí ještě nějaké lepší čekají.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete vidět, jak Sharon Stone stárne.
Hodnocení: 15 % za to, že tenhle film nedokáže vyvolat emoce, jen sem tam trochu zahoupe tím, co snesete


Žádné komentáře:

Okomentovat