středa 20. března 2013

Voják 2 (2009) - 20 %


Voják 2 (The Marine 2, 2009)
Po dobrém filmu je asi třeba vidět něco špatného, aby člověk mohl docenit, jak skvělé filmy zde vznikají. "Atlas mraků" byl rozhodně jedinečným zážitkem, "Voják 2" je toho naprostým opakem. Jedná se o snímek ve všech ohledech předvídatelný, který nemá divákovi moc co nabídnout, a to jak po stránce dějové, tak i po stránce herecké. Ted DiBiase Jr. je synem svého otce a jako on se dal na wrestling. Vystupoval ve dvojici se svým bratrem Mikem a společně vytvořili dvojici, která si sáhla i na zlatý pás pro nejlepší tým. V současné době dál pokračuje ve své wrestlingové kariéře a je vidět, že to je něco, co mu jde lépe než kariéra filmová, a to i navzdory nedávnému zranění prstu.
Proč vlastně takový úvod o wrestlingu? Především proto, že společnost WWE, která je jednou z několika wrestlingových federací, je i producentem snímku "Voják 2". Nejinak tomu bylo v případě filmu "Voják". V prvním snímku se jako neherec uvedl John Cena, další wrestlingová hvězda současnosti, a ukázal, že film nebude mít příliš velké kvality, tam Ted DiBiase Jr. ukázal, že to jde ještě hůř. WWE ale nemusí mít strach, že by v sérii nemohlo pokračovat, protože wrestleři, alespoň v Americe táhnou, a na jejich filmy se vždycky někdo podívá.
Základní problém je v tom, že film je v podstatě přesnou variací na to, co jsme viděli v prvním filmu. Nejde totiž o pokračování jako takové, ale jedná se o film nový, s novými postavami, ale také s dvojicí, která se dostává do potíží. Jedná se samozřejmě o manželskou dvojici, poměrně nesourodou, kdy on musí být svalovec a ona blondýnka. Tam, kde John Cena vypadal jako skutečně typ mariňáka, tam ho DiBiase kopíruje a navíc ještě přidává opravdu tupý výraz, který vyznění filmu příliš nepřidává. Přece jen sem ale nečekal snímek, který bude v něčem vynikat? Tohle je jenom dražší reklama na wrestlingové pořady a představení, která jsou v Americe oblíbená. Nakonec, i tady mají dost příznivců a já bych se k nim směle řadil, kdybych si našel alespoň trochu času na to se na zápasy dívat.
"Voják 2" je obyčejným akčním filmem s jednoduchým příběhem, kde jde jen o to zachránit svoji lásku a přitom i spousta dalších lidí, nemluvě o tom, že zlí umírají, ale náš hrdina má jen pár škrábnutí. Smutné na tom je, že v dnešní době jsou zde hodně špatné kaskadérské kousky a všechno vypadá tak nějak jednoduše a spíše odbytě. je to škoda, film sice nemá příliš velký potenciál, ale dalo by se z toho vytěžit trochu víc. Takhle se ale lidem aspoň představí svalnatí chlapi, kteří umí hrát alespoň v ringu. A tam patří. Do filmu by se moc montovat neměli.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete vidět "pokračování" snímku "Voják". Pravda, není mnoho důvodů, protože to vlastně ani není pokračování.
Hodnocení: 20 % za to, že dobrý příběh nečekáte, ale špatné kaskadérské kousky, to už je taky něco


Žádné komentáře:

Okomentovat