pondělí 29. prosince 2014

Zapomenutí, Sinbad: The Fifth Voyage, Anomálie, Walking on Sunshine, Šípková Růženka


Zapomenutí (Los olvidados, 1950) - 90 %
Luis Buñuel prezentuje nepěkný obrázek Mexika. Jeho síla je v tom, jak všechno pojímá chladně, jak i hudba zůstává téměř netečná, jen sem tam trochu graduje. To, co film "Zapomenutí" zobrazuje, je krutý život, bez příkras, ale také bez naděje. A proč ne? Proč by někdo v něčem podobném nemohl žít? Propojení se sny tomu dodává kupodivu ještě větší realističnost. 

Sinbad: The Fifth Voyage (2014) - 40 %
Ach jo, a já blbec jsem si naivně myslel, že tohle bude kráčet ve šlépějích Raye Harryhausena a bude to Sindibád s příšerami, které budou nějakým způsobem trikově skutečné. Tohle se do jisté míry splnilo, ale je zde patrná určitá neobratnost a hlavně nechybí ani triky digitální, což prostě nejde dohromady. To pak ani ten příběh, který je směšně zahraný i natočený, moc nebaví. Jako odkaz Rayovi to alespoň trochu funguje, a tak pár bodů navíc.

Anomálie (The Anomaly, 2014) - 30 %
Zbytečně zamotané sci-fi, které má sem tam nějakého zajímavého herce v nějaké naprosto nezajímavé roli. Hlavní hrdina není zlý, ale není to jeden z těch, s nimiž si celý film užijete. Po poslední scéně nebudete mít pocit naplnění a bude se vám zdát, že ten film akorát chtěl být chytřejší než vy, ale neměl k tomu dost inteligence. Film je nudný dokonce i z akčního hlediska.

Walking on Sunshine (2014) - 40 %
Skutečnost, že se zde nebudou zpívat původní písničky, ale písně převzaté, mě trochu zaskočila, na druhou stranu jsem si říkal, že to nemusí být k neprospěchu, protože to může zachránit to, co vám film nedá. No, samozřejmě, že jsou ty písně to nejlepší na celém filmu. Znáte je, máte je rádi, zbytek je jen nudná romance, která v sobě nemá nic speciálního. Snad kromě Leony Lewis.

Šípková Růženka (Sleeping Beauty, 1959) - 55 %
Až ve srovnání s touhle klasickou pohádkou je vidět, jak moc jiný a dobrý je snímek "Zloba - Královna černé magie". Tohle je prostě klasická pohádka, která si na nic nehraje a v ničem nedokáže překvapit. Vizuálně je hezká, ale její moderní provedení je vizuálně ještě krásnější. Na Disneyho studio je tohle prostě standard.

Žádné komentáře:

Okomentovat