středa 3. prosince 2014

The Ghosts, Pryč od minulosti, Fait d'hiver, Dinosaur Island, The Incident at Tower 37


The Ghosts (2011) - 60 %
Za tu atmosféru a skvělou hudbu, které evokují dojem zhruba 60. až 70. let si film přece jen zaslouží body navíc. To černobílá provedení také není úplně špatné, hlavně díky určitému rozpití celého obrazu, čímž snímek vypadá starší, než jaký ve skutečnosti je. Dějově ale nijak výrazně neokouzlil.

Pryč od minulosti (Out of the Past, 1947) - 75 %
Asi už jsem těch filmů noir v poslední době viděl tolik, že si od nich potřebuji dát pauzu. Tenhle žánr mě vždycky strašně lákal a rád bych v něm něco jednou napsal, ale "Pryč od minulosti" není tak skvělé, jak jsem si myslel. Od Tourneura jsem asi čekal něco trochu jiného, protože jeho předchozí filmy mě ohromily. Je to dobrý noir film, ale není až tak skvělý, jak jsem si myslel.

Fait d'hiver (2001) - 75 %
Anekdota se skvělým provedení. Krátký snímek, který má nápad a navíc ještě dokáže překvapit. Herci - muž i dívka - jsou naprosto skvělý a díky nim to celé prožijete a užijete si výborný černý humor, který potěší a pobaví. Prostě si dejte pozor, až si budete kupovat nový telefon.

Dinosaur Island (2014) - 50 %
Klasický rodinný film, který má fantasy prvky. Má to něco z Julese Verna, asi celkem dost, má to hodně CGI efektů, které v tomhle balení celkem fungují, a všechno je zde krásné a dobře dopadne. Ale tak to se čeká a to vlastně od takového filmu chcete. Vede to pak k tomu, že se možná budete i trochu bavit, hlavně pak vizuálním provedení a těmi krásnými dinosaury. Nejsou dokonalí, ale jsou prostě nádherně obrovští.

The Incident at Tower 37 (2009) - 70 %
Co se stane, když něco uděláme, když tím někoho ovlivníme? Uvědomujeme si vlastně, že někoho ovlivňujeme? Někdy stačí málo a změníme skutečně mnohé. A někdy stačí málo, tedy třeba film beze slov, a on přesto funguje tak, jako třeba některé ukecané nikdy nebudou.

Žádné komentáře:

Okomentovat