pondělí 22. prosince 2014

Lehkovážný okamžik, Bro, Revenge of the Green Dragons, Always, Only, Ever, Sindibád: Legenda sedmi moří


Lehkovážný okamžik (The Reckless Moment, 1949) - 55 %
Vzhledem k tomu, že se hlavní role ujal James Mason, i když pravda, úplně hlavní je zde ženská postava, čekal jsem nějaký velkolepý herecký výkon. James Mason je opět skvělý, ale příběhově mi snímek nijak moc nesedl. Začátek je ještě dobrý, ale následně se jede na poměrně slabé vlně a film nedokáže diváka strhnout. Koncem to pak úplně nezachraňuje.

Bro (2010) - 70 %
Lidský příběh o tom, jak je někdy komplikované žít, protože podmínky jsou prostě takové. Zároveň je to ale krásné zachycení toho, že i když jsou podmínky kruté, neznamená to, že bychom žít neměli a nemohli. Jednoznačně skvělý výběr herců.

Ten snímek má rozhodně dobré, drsné momenty, ale celkově je to celkem takové to klišé, jak se gangster dostane na vrchol, na němž není možné se udržet. Až příliš to připomíná snímek "Volavka", respektive "Skrytá identita", a to hlavně vedením příběhu. Jak ale říkám, některé scény jsou skutečně dobré.

Always, Only, Ever (2010) - 40 %
Celkem hezká animace, která byla dělána ve Flashi, k tomu ale celkem nudný příběh o tom, že každý někdy máme splín a můžeme se z něj dostat tím, že nám někdo pomůže. Stačí jen trochu lásky a e hotovo. V tomhle směru mi to přijde trochu hloupoučké.

Sindibád: Legenda sedmi moří (Sinbad: Legend of the Seven Seas, 2003) - 30 %
Fujtajbl. Přiblbý příběh, který by se v animovaném provedení ještě dal snést, ale tahle figurální animace s 3D prvky monster a jiných objektů je prostě hnusná. Akčně snímek docela funguje, ale dívat se na to moc nedá... Hybrid mezi klasickou 2D a moderní 3D modelovanou animací. Nefunguje to.

Žádné komentáře:

Okomentovat