pondělí 8. prosince 2014

Secret Beyond the Door, The Discipline of D.E., Water Wars, The Backwater Gospel, West of Memphis


Trochu rozmrzele se přiznám, že od Fritze Langa jsem přece jenom čekal víc. Hudebně je film až příliš impozantní a až příliš dává najevo, že tohle je něco děsivého. Příběhově je to napínavé neskutečně, ale finále mu rozhodně nijak zásadně napomáhá a nedělá mu dobrou službu. Psychologické scény bych si dovedl představit efektivnější.

The Discipline of D.E. (1982) - 55 %
Gus Van Sant a jeho začátky, aneb celkem fajn komedie, která tu není od toho, abyste se třaskavě smáli, ale abyste viděli, jak aplikovat zde předepsané postupy v praxi. Snadno provést je zásadou, která se dá aplikovat pro skutečně všechny možné situace.

Water Wars (2014) - 40 %
Klasický Wynorski a spol. Hrozná kravina, která má nějakou základní dějovou myšlenku, jež je rozmělněna v tuně špatných triků - bohužel digitálních - a obrovském množství silikonu, které ale přece jen tentokrát nepřevažuje, což je velmi povzbuzující skutečnost. Jinak je to ale stejně pořád velká béčková zbytečnost. Není ale hezké sem tam u podobných filmů vypnout?

The Backwater Gospel (2011) - 70 %
Snímek, kterému vévodí skvělé grafické zpracování, jež samo o sobě z velké míry vytváří atmosféru, která je skutečně westernová a zároveň hororová. Už pěkně dlouho hledám westernový horor, který by stál za to. Ukázalo se, že "The Backwater Gospel" by mohl být jedním z takových. Ale je fakt, že mě pořád více zajímá celovečerní provedení takového spojení.

West of Memphis (2012) - 90 %
Pokud vás memphiská trojka skutečně zajímá a pokud chcete vidět, jak právo nefunguje, nebo jak by fungovat nemělo, je "West of Memphis" dokonalým dokumentem. Tohle není jediný případ, kdy justice zklamala, ať už skutečným výsledkem, anebo minimálně postupem. Důkazů na to, abyste si udělali vlastní úsudek je dost, ale co se hlavně ukazuje, to je šílenství lidí, kteří se nechají zbláznit hloupými slovy.

Žádné komentáře:

Okomentovat