sobota 20. prosince 2014

Whisky Galore!, 8 Bits, Jersey Boys, Water, 101 dalmatinů


Whisky Galore! (1949) - 80 %
Skoro se chce říct mnoho povyku pro nic, ale jak jde o alkohol, tak člověk prostě nemá sílu, aby odolal. Anebo alespoň skot, potažmo Brit nikoli. Díky jedné takové pořádné zásilce alkoholu se tady dějí opravdu praštěné věci, ale přitom je celý snímek na první pohled nesmírně vážný. Prostě další ukázka krásného britského humoru.

8 Bits (2010) - 50 %
Pokud patříte k těm, kdo nedají dopustit na klasické počítačové hry, tohle je něco, co by vás mohlo zaujmout, protože je to docela pěkné spojení osmibitových her s těmi moderními, které mají dokonalou grafiku. Z hlediska příběhového je to ale prostě jen jeden herní level.

Jersey Boys (Jersey Boys, 2014) - 60 %
Clint Eastwood klasicky dobře režisérsky zvládl životopisný film podle muzikálu stejného jména. Na ten film se dobře dívá, ale na druhou stranu zde není cítit nějaká výrazně přidaná hodnota. Je to prostě dobré, ale v rámci životopisných filmů prostě standard, který neurazí. Hudební výkony jsou ale dobré a já konečně vím, kdo tyhle písně složil a nazpíval.

Water (2009) - 50 %
Krátký film, který dokáže ukázat to, jak je život těžký, když máte žít s někým, kdo není psychicky v pořádku, ale zároveň si nemůžu pomoct, po čtvrt hodině, kterou filmu má, jsem zjistil, že jsem se díval na něco, co mi vlastně nic moc neřeklo. Čekal jsem, že to bude ještě o něco silnější. Vlastně o dost.

101 dalmatinů (One Hundred and One Dalmatians, 1961) - 70 %
Znám hrané provedení a tuhle animovanou verzi jsem snad nikdy neviděl. Musím říct, že je v ní stejné kouzlo jako ve verzi hrané, navíc ještě doplněné o skvělé scény, které se do hrané dát nemohly. Záchrana štěňat je skutečně povedená a je stěžejní částí filmu, tedy samozřejmě kromě těch silných rodinných citů.

Žádné komentáře:

Okomentovat