úterý 23. prosince 2014

How to Fly a Kite, Ve městě, Copy Shop, Pomáda, Umbra


How to Fly a Kite (2010) - 35 %
Jako kdyby bylo vytváření krátkých filmů soutěží o to, kdo vymyslí podivnější postavy a hodí je do nějakého příběhu, který nemá nějak moc velký smysl. Tady jde prostě jenom o setkání, které je zvláštní právě tím, že jsou zde dvě postavy, které jsou prostě šáhlé. Tohle není něco, co by mě až tak ohromilo.

Ve městě (On the Town, 1949) - 70 %
Ale jo, je to krásně barevné, za což zase může Technicolor, navíc je to docela zábavné a některé ty písničky jsou chytlavé, anebo alespoň docela chytré. Frank Sinatra zpívá úchvatně, ale o tom se asi moc nedalo pochybovat. Jen je to místy až tak moc radostné, že vás to může přestat bavit. Snaha námořníků si vrznout je ale v tomhle ohledu zábavná.

Copy Shop (2001) - 65 %
Dobrý nápad, který je zajímavě vygradovaný. Na točit snímek beze slov, který je ještě stylizovaně černobílý a který se snaží něco sdělit, není jednoduché, ale tady se to docela povedlo. Hlavně po trikové stránce je snímek hodně dobrý, možná až překvapivě. Ono i v nezávislé, nízkorozpočtové produkci jde udělat zajímavé triky.

Pomáda (Grease, 1978) - 100 %
Prostě tenhle film miluju. Už kdysi, když jsem ho jako dítko školou povinné viděl v televizi poprvé, mi doslova uhranul. Miluju písničky, které se zde zpívají, i ten hloupoučký příběh o lásce, která by nikdy nemohla fungovat. Je to hloupé, ale je to krásné a před třicítkou jsem konečně zjistil, jak je to vtipné. Tohle je film, na který se v životě určitě ještě podívám mnohokrát.

Umbra (2010) - 50 %
Vizuálně na první pohled celkem jednoduché, ale je pravda, že to je výtvarný styl, který by asi hned nezapadnul. Velmi příjemné je, že se i na krátkém čase tvůrci pokusili o nějaký příběh, respektive o nějakou pointu. Bohužel ani to nepomohlo k tomu, aby mě to nějak výrazněji uchvátilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat