úterý 30. prosince 2014

Na opuštěném místě, Princové jsou na draka, Where the Devil Hides, Wish I Was Here, Bambi 2


Na opuštěném místě (In a Lonely Place, 1950) - 90 %
Skvělý Humphrey Bogart táhne na bedrech tohle na první pohled béčkové kriminální drama, které má ale překvapivě dobrou a napínavou (rozuměj nejasnou) zápletku, která se točí kolem muže, který je možná šílený, možná není. Humphrey ho zahrál tak dokonale, že vás bude místy skutečně mrazit z toho, jak se chová a jak jedná.

Princové jsou na draka (1980) - 80 %
Co si budeme povídat, bez těch písniček by to byla prostě jen obyčejná televizní povídka. Svěrák a Uhlíř tomu však dali něco nového, takový náboj, že je to jedna z pohádek, kterou si z dětství pamatuji, i když je pravda, že jen díky těm písním. Vlastně jsem ani nevěděl, že se ta pohádka takhle jmenovala...

Where the Devil Hides (2014) - 30 %
Postava, kterou hraje Colm Meaney je až moc jednoznačná a protivná, což platí o celé komunitě, která není nijak zajímavá. Je to klasická divná komunita, kde nejspíš dochází k něčemu zlému. Celkové vyznění filmu je pak dost hloupé, což jen souzní s tím, že je tu snaha něco vyprávět, ale je v podstatě jedno co a jak. Nějaká atmosféra v tomhle dokonale chybí.

Wish I Was Here (2014) - 70 %
Ale jo, tohle se mi docela líbilo. Je to vtipné tak akorát, moc se to nepřetvařuje a jsou zde zajímavé postavy, a to včetně Kate Hudson, kterou většinou moc nemusím. Zach Braff ukazuje, že je dobrý tvůrce i dobrý režisér a naštěstí se nějak moc nevznáší na vlně patosu, ale prostě jen ukazuje, že život je někdy fajn a někdy je prostě těžký jako blázen.

Bambi 2 (Bambi II, 2006) - 60 %
Studio Disney se po roce 2000 rozhodlo vrátit k některým svým osvědčeným značkám. S Popelkou to moc nevyšlo, ta byla vlastně dost příšerná, ale s filmem "Bambi 2" se pokusilo navázat tam, kde první film skončil, a hlavně do toho šoupli zase kýbl emocí. Podruhé už to není úplně ono, dojem kopie je silný, 3D animace tomu nijak zásadně nepomáhá, ale je fakt, že ani neubližuje. Jednoduše něco, co od Disneyho očekáváte.

Žádné komentáře:

Okomentovat