sobota 6. prosince 2014

Zloději kol, Thought of You, The Hunted, More Than You Can Chew, Warrior Princess


Zloději kol (Ladri di biciclette, 1948) - 80 %
To východisko se může zdát směšné. Muž dostane práci a potřebuje k ní kolo. Jenže to kole je mu ukradeno. Dnes by nad tím člověk mávnul rukou, ale právě to, že hrdina filmu nad tím rukou nemávne a ani mávnout nemůže, to vytváří krásný a krutý obraz dobové Itálie. On kolo potřebuje, protože jinak z něj bude zase chudák bez práce. Lidská výpověď o světě, kde není pro každého člověka místo. Alespoň ne takové, jaké by si přál a potřeboval. Je nesmírně děsivé, že to je svět náš a ne zas tak moc vzdálený.

Thought of You (2010) - 60 %
Hudebně i graficky to je zajímavě propojený animovaný film, který sází na to, že pohybem, konkrétně tancem, je možné vyjádřit emoce. To se daří, a především pak finální část ukazuje, že je tohle propojení skutečně funkční.

The Hunted (2013) - 35 %
Found footage je žánr, který pro mě osobně už nemá moc co nabídnout. V každém dalším filmu jen neustále dochází k recyklaci toho, co již bylo natočeno, není zde nic nového. Tenhle film je v podstatě to samé, akorát, že nejde o hledání nějakého monstra, démona nebo ducha, ale jenom o to, jak dva chlapi chtějí natočit to, jak v noci loví. Výsledek je nasnadě.

More Than You Can Chew (2009) - 60 %
Nic geniálního, samozřejmě, ale přiznám se, že jsem ten zvrat vůbec nečekal. Takže to na mě docela úspěšně zapůsobilo, což byl nejspíš také účel. Povedlo se a já jsem spokojený s tím, co jsem dostal. Je to ale pořád jen taková jednohubka, kterou rychle přejdete a jedete dál.

Warrior Princess (2014) - 60 %
Nemyslel jsem si, že by mě mohl zaujmout historický film z oblasti Mongolska, ale nakonec se to do jisté míry skutečně stalo. Některé ty bitevní scény jsou prostě skvěle podané a dobře se na ně kouká. Navíc jsou využity i různé nástroje, zpomalení, rychlé střihy, apod., které celku dodávají šťávu. Místy jako kdybyste sledovali hraní videohry, které vás může pohltit. Čekal jsem podprůměr, takže jsem rád za mírný nadprůměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat