sobota 13. prosince 2014

I'm Keith Hernandez, Bledá tvář, The Thomas Beale Cipher, Pach krve 2: Cesta nikam, My Wrongs 8245-8249 and 117


I'm Keith Hernandez (2007) - 80 %
Více jak dobrý dokument o člověku, který je ve svém sportu legendou, ale stejně tak se jedná o člověka, který měl svoje problémy a musel se s nimi nějak vyrovnat. V tomhle případě je to celkem dobře podané, je de všechno důležité a navíc to není nijak zásadně dlouhé. Velmi zajímavé setkání.

Bledá tvář (The Paleface, 1948) - 80 %
Nevěřil jsem tomu, že westernová komedie bude skutečně vtipná, ale musím uznat, že jsem Boba Hopa vyloženě podcenil. Ten chlap měl neskutečný zábavný talent, a i když sem tam s vtipem přestřelil nebo byl trapný, v jiných momentech vás dokázal naprosto odrovnat. Navíc mu sekunduje krásná Jane Russell, což je rozhodně více než důstojný spoluhráč.

The Thomas Beale Cipher (2010) - 60 %
Příběh o jedné šifře, jejíž rozluštění může člověku přinést velmi velký poklad. Proces rozluštění ale může stejně tak dobře vést k velkému nebezpečí, protože poklad chtějí i jiní. Animace je něco, co nemusí nadchnout každého, ale jedná se zároveň o prvek, pro který je snímek zajímavý. Někomu sedne, jinému nikoli.

Pach krve 2: Cesta nikam (Wrong Turn 2: Dead End, 2007) - 40 %
Když to člověk srovná s tím, co v sérii následovalo, je tenhle díl vlastně ještě docela snesitelný. Hlavně je zde opravdu docela dobré gore a sem tam se stane, že narazíte na docela dobrý vtípek. Jak ale říkám, jen sem tam. Je to takový ten horor, kdy jde o efekt a o nic jiného, atmosféra zde logicky chybí.

Na první pohled celkem ujetý, zvláštní film, který ale nemusí být nutně vtipný a také vlastně v konečném důsledku moc vtipný není. Halucinace, realita, klasické prolnutí pomocí neklasických prvků, které vytvářejí podivně halucinační film, jenž vám ale vůbec nemusí nic sdělit.

Žádné komentáře:

Okomentovat