pátek 5. prosince 2014

Two Men, Štvanec, Umshini Wam, Dárce, Dear Lemon Lima


Two Men (2009) - 50 %
Inspirace Kafkou může vypadat různými způsoby. Třeba jako dva běžci, o kterých nic nevíme a přemýšlíme o tom, proč spolu vlastně běží, co je jejich smysle, za čím běží. Má to kafkovskou absurditu, o tom žádné, na druhou stranu je to jen krátké zamyšlení nad tím, že to, co vidíme, neznamená ještě to, co se skutečně děje.

Štvanec (Odd Man Out, 1947) - 80 %
James Mason je prostě skvělý herec, který rozhodně nemusí sednout každému. Podobné psychologicky silné filmy jsou ale určené přesně pro něj a právě tady podává naprosto vynikající výkon. Snímek, který krásně ukazuje, že jsme to jen my sami, na koho se můžeme spolehnout. Nikdo jiný nám v krizi moc nepomůže.

Umshini Wam (2011) - 30 %
Prostě ujetý film, který má sice nějaký děj, ale to neznamená, že mě musí zaujmout. Tahle hodně podivná dvojice, která možná ani moc nehraje, protože jsou prostě divní. Jsou to jihoafričtí muzikanti, ale na to byste je stejně netipoval. Ne, prostě se mi protivilo na snímek koukat, nedá se nic dělat.

Dárce (The Giver, 2014) - 70 %
Ono se to poselství, které v sobě film má, může zdát až trochu moc okaté, naivní a někomu snad i hloupé, ale na druhou stranu, když si člověk uvědomí, kam to kolem něj spěje, je právě tohle poselství něco, co může potěšit. Ano, film je celkem prvoplánový, ale ten svět, jak je napsán, tak je podán docela zajímavě. Líbí se mi, že se až tolik netlačí na romantiku, ale jede se na celkem dobré vlně. Za mě prostě dobré.

Dear Lemon Lima (2009) - 50 %
Vztahy - v podstatě v každém věku - jsou celkem komplikované. Někdy jsou krásné, někdy složité, jindy naprosto hnusné. Zde je to podáno se vkusem, jsou zde absurdní momenty, které rozhodně mají své kouzlo. Docela by mě zajímalo, jestli stojí za to shánět se po celovečerním snímku, na který tenhle film navazuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat