pátek 26. prosince 2014

Rašomon, Staré tesáky, Vampire Academy, Uerra, Co by kdyby


Rašomon (Rashomon, 1950) - 90 %
Konečně jsem se dostal k nějakému z filmů Akiry Kurosawy a musím říct, že to čekání se vyplatilo. Jedná se o člověka, který skutečně věděl, jak má natáčet a jak dosáhnout toho, co chce. Líbí se my myšlenka různých pohledů, protože sám si s nimi chci v tvorbě pohrát, ale překvapilo mě i skvělé herectví. Doufám, že se brzy dostanu k něčemu dalšímu.

Staré tesáky (Old Fangs, 2009) - 60 %
Krátký animovaný film, který ukazuje, že příběh s emocemi je možné vyprávět v podstatě v jakékoli formě. Co mě ale více zaujalo, to je samotná animace, která byla docela dobře atmosférická a na diváka se celkem dobře přenáší určité znepokojení, které je snad v každé scéně.

Vampire Academy (Vampire Academy, 2014) - 50 %
To, že tenhle snímek nebude žádný zázrak, je tak nějak od počátku jasné. Je to stylizované jako "Twilight", což není moc dobré, ale tak asi to letí. Co se mi ale více líbilo, to byla alespoň nějaká snaha udělat z toho trochu thriller, nebo alespoň detektivní příběh. Ke konci už se to zbytečně zamotává a vlastně je tak nějak od začátku jasné, kdo je vrahem, ale přesto mi přišlo, že alespoň závan snahy zde je.

Uerra (2009) - 50 %
Člověk se naučí žít v podstatě v jakémkoli prostředí, a tak ani válka není něco, co by ho mělo rozhodit. To se ukazuje na tomhle krátkém italském snímku, který docela dobře zachycuje poválečný rok 1946, ale dělá to s jemným nadhledem, který je trochu hrabalovský.

Co by kdyby (This Is Where I Leave You, 2014) - 40 %
Klasické americké komediální drama, které se snaží zaujmout hlavně velmi dobrým hereckým obsazením. Bohužel Jane Fonda je trestuhodně nevyužita, vlastně jen ve dvou scénách si jí skutečně všimnete. Podobně je to i s krásnou Rose Byrne, která hraje také druhé housle, i když se závěr snaží tvrdit něco jiného. Moc postav, zajímavá rodina, ale bohužel nic víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat