středa 17. prosince 2014

Rescue Dog, Šlechetné srdce a šlechtické korunky, Dude Duck, Transformers: Zánik, Twho Chips and a Miss


Rescue Dog (1947) - 60 %
Pluto je podobně vtipný jako Goofy a je fakt, že někdy je mezi nimi celkem malý rozdíl. Jsou oba stejně tiší a mnoho neřeknou. Tady si záchranář Pluto užije s malým lachtanem, který ho sice trochu šikanuje, ale samozřejmě, že to nakonec dobře dopadne. To, že Disney v tomhle směru nepřekvapí, je jasné, jinak celkem klasická groteska.

Šlechetné srdce a šlechtické korunky (Kind Hearts and Coronets, 1949) - 80 %
Alec Guiness je neskutečný chameleon a já jsem rád, že ho konečně poznávám jinak než jako Obi-Wana. Jeho herectví je neskutečně chameleonské, což souvisí i se skvělými maskami, které jsou v tomto filmu úchvatně zpracovány. Jsem si jistý, že kdybych nevěděl, koho Guiness hraje, nepoznal bych ho. Snímek je vtipný krásně britským způsobem. Všechno dohromady z něj dělá poklad světové komedie.

Dude Duck (1951) - 50 %
Přiznám se, že jsem čekal trochu více toho divokého západu, ale tak dostal jsem klasickou komedii s Donaldem, který má tentokrát problémy s koněm, který zrovna nemá moc chuť závodit nebo dělat cokoli jiného. Jeho kousky jsou celkem zábavné, ale u vytržení jsem z nich nebyl.

Transformers: Zánik (Transformers: Age of Extinction, 2014) - 40 %
Samozřejmě, že jsem nečekal kvalitní inteligentní film, ale to se dalo čekat. Přeměny Transformerů jsou pořád super a nejvíc jsem se těšil na robodinosaury, kteří byli prostě skvělí. Jinak je to ale pořád ten hnus Bayův vývar, který se skládá ze spousty techniky, zpomalených záběrů a netalentovaných hereček. Některé dialogy jsou opravdu ubohé...

Two Chips and a Miss (1952) - 50 %
Chip a Dale jako sokové v lásce v celkem provařeném námětu, který snad nemohl být originální ani před těmi šedesáti lety. Ti dva jsou ale ve svém soupeření velmi roztomilí a celkem to funguje, hlavně proto, že to není nijak vyhrocené, ale klasicky líbivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat