úterý 2. prosince 2014

Pan Verdoux, Bout, Jak vycvičit draka 2, Everything Will Be OK, Mezi náhrobními kameny


Pan Verdoux (Monsieur Verdoux, 1947) - 90 %
Charlie Chaplin opět dokazuje, jak moc je tenká hranice mezi komedií a dramatem, v tomhle případě skutečně krutým dramatem. Co je ještě zajímavější, to je skutečnost, že on vytvořil postavu vraha a přitom je to on, kdo je celou dobu neodolatelný, a to i v naprostém závěru, nebo vlastně v něm především. Ta slova, která pronáší, mu prostě věříte. Není proč nevěřit, on má pravdu.

Bout (2011) - 20 %
Zase jedna nepěkná animace a nejspíš autor, který si o sobě myslí, že má co říct. Já jsem epik, myslím tedy milovník epiky, a lyrika mi mnoho neříká. Mám rád něco, co má příběh. A podobné film my je dokazují, že je ta láska k vyprávění celkem oprávněná.

Jak vycvičit draka 2 (How to Train Your Dragon 2, 2014) - 75 %
Docela jsem se bál toho, jaké bude pokračování tohoto trochu netradičního animovaného snímku. Netradičního hlavně v tom, že jsou zde momenty, které jsou skutečně dojemné, až vlastně kruté. Pokračování je v naprosto stejném duchu. Neztrácí nic z emocí ani z humoru a navíc je zde celkem pěkný příběh. Pro jednou jsem měl pocit, jako kdyby postavy byli skutečně herci, kteří hrají.

Everything Will Be OK (2006) - 40 %
Myslím, že není až tak těžké si říct, že po zhlédnutí tohoto snímku už nebude nikdy nic v pořádku. Navíc se nestává příliš často, abyste v zahraničním filmu, slyšeli Smetanovu "Vltavu", Forma je celkem zajímavá, i s těmi všemi zatemněními, ale nic to nemění na to, že snímek může být na koukání místy celkem nepříjemný.

Mezi náhrobními kameny (A Walk Among the Tombstones, 2014) - 65 %
Liam Neeson je současný akční hrdina a co si budeme povídat, ta role mu sedne- Věkově by si jeden myslel, že už je trochu za zenitem, ale ani omylem. Pořád dokazuje, že si dráhu akčního hrdiny zvolil přesně v prvou chvíli. Snímek je napínavý, má celkem zajímavé zvraty, rozhodně nadprůměr, ale nikoli akční elita.

Žádné komentáře:

Okomentovat