středa 24. prosince 2014

Orfeus, Five Feet High and Rising, Princ a chuďas, The Nature Between Us, Stretch



Orfeus (Orphée, 1950) - 60 %
Tohle není styl snímků, který by měl dostal Surrealismus mám rád, líbí se mi, jaké jsou tady použité efekt, ale celé mi to přišlo takové nějaké... asi moc umělecké, nebo já neví. Příliš jsem si snímek neužíval. Ne, že bych ho snad protrpěl, ale prostě mě nijak moc nebavil. Je ale vidět, že Cocteau věděl, co a jak chce natočit.

Příběh o tom, jak jsme mladí a jak se seznamujeme s vlastní sexualitou. Je to prezentováno velmi dialogovým, velmi pomalým a statickým způsobem, což mi v téhle krátké formě, kde se v podstatě nic neřekne, zase tolik nevyhovuje. Přesto se snaží vytvářet momenty, které jsou i nám dospělým stále ještě povědomé.

Princ a chuďas (The Prince and the Pauper, 1990) - 70 %
Mickey Mouse v celkem vtipném zpracování klasického příběhu, který můžeme znát i z české filmové historie. Jsou zde momenty, kdy jsem se skutečně smál, což jsem od tohoto snímku ani nečekal. Velmi příjemné odhalování toho, kdo je vlastně zlem v malém království.

The Nature Between Us (2008) - 40 %
Trikově zajímavé a vlastně velmi dobře provedené, což je spojené i s ruční kamerou. Dobré je i celkové vizuální pojetí, které je rozhodně efektní. Bohužel obsah mě nijak nezaujal, protože je vidět, že v první řadě šlo skutečně o dojem.

Stretch (2014) - 60 %
Ten film by určitě mohl být lepší, jsou zde podivné zvraty a finále je takové tupé, nudné, ale stejně to má šťávu a docela jsem se bavil. Patricka Wilsona mám rád a někteří herci mě tu doslova potěšili. Takže ano, scénář není žádný zázrak, ale jsou zde momenty, které pobaví. David Hasselhoff pobaví všude a Chris Pine je zase jednou skvělý magor.

Žádné komentáře:

Okomentovat