pátek 12. prosince 2014

Dáma ze Šanghaje, Revival, Wings: Sky Force Heroes, Jarmareční bouda, Zimní příběh


Dáma ze Šanghaje (The Lady from Shanghai, 1947) - 75 %
Orson Welles sem tam dokazuje svou genialitu, ale bohužel jen sem tam. Hlavně závěr je naprosto úchvatný, stejně jako práce s herci. Samozřejmě, že tohle je film o jeho postavě, ale stejně tak i o postavě, kterou ztvárnila Rita Hayworth. Pod jeho režií odvádí skvělý výkon, možná jeden ze svých nejlepších. Je to jedna z nejděsivějších femme fatale.

Revival (2013) - 70 %
Fajn česká komedie, která hodně sází na to, že čtyři herci v hlavních rolích muzikantů to utáhnou. A oni to utáhnou. Pravda, sice s pomocí mladších, ale stejně se jim daří tu nostalgii v divácích rozproudit. A mě tahle nostalgie prostě baví. Škoda, že té hudby tam nebylo ještě o něco víc, protože byla celkem dobrá.

Wings: Sky Force Heroes (2014) - 35 %
Nějak nevím, co je tak skvělé na tomhle boomu, kdy jsou jako hlavní animované postavičky letadla. Co je na nich tak zajímavého? Ještě když jsou navíc takhle divně kreslené, jako je tomu ve snímku "Wings: Sky Force Heroes". Závěr je fajn, snaží se být pořádně akční, napínavý, ale jinak je to prostě vaření toho, co už bylo několikrát vařeno. Má smysl se dívat na první díl?

Jarmareční bouda (2009) - 10 %
Krásná ukázka toho, jak se rádoby hluboké kecy nazvou podobenstvím, přidá se k tomu pár osobností a hned je to považováno za něco víc, než jenom sled sraček. Alespoň autory. Tady jsou scény, které mají potenciál pro absurdní divadlo, ale to, jak jsou podány, to je prostě odpuzující a protivné. Prostě hnusné.

Zimní příběh (Winter's Tale, 2014) - 50 %
Ten námět sám o sobě není špatný. Je zajímavé provázat romantiku s fantaskními, v tomhle případě v podstatě pohádkovými prvky, na druhou stranu to ani není nic nového. Film se bohužel - celkem oprávněně - jeví jako nedotažený, nefunkční a nesourodý. Nějak to pohromadě nedrží, což je jeho největší problém. Přitom náběh na něco krásného zde byl dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat