čtvrtek 11. prosince 2014

The Snake Pit, Table 7, White Bird in a Blizzard, The Apology Line, Pan Wonka a jeho čokoládovna


The Snake Pit (1948) - 80 %
Silný film o tom, jaký je život blázna a jak je možné se dostat do stavu pochopení a překonání svých psychických problémů. Film má prvky noiru ve smyslu hlasu vypravěčky a retrospektivnímu vyprávění, kdy se - stejně jako sama hrdinka - dovídáme důležité okolnosti, které vedou k pochopení jejího stavu. Olivia de Havilland je ve své roli naprosto skvělá.

Table 7 (2010) - 60 %
Takový celkem povedený vtípek, který v sobě má určité napětí, ale také romanci. Co všechno se může dít v restauraci za vašimi zády a přitom právě vám. Teď je otázka, zda divák tohoto snímku nebude paranoidní a nebude v každé restauraci pod stolem hledat nějakou štěnici. Na druhou stranu, když vám to má pomoct...

White Bird in a Blizzard (2014) - 75 %
Až mě překvapuje, jak se mi tenhle film líbil. Je to thriller, který je vyprávěný takovým zajímavým pohádkovým způsobem, a stejně je hraný, kdy až do konce skutečně nevíte, co se stalo, a proč se to stalo. Flashbacky a snové výjevy té pohádkovosti hodně napomáhají a Shailene Woodley se stává moje oblíbenou herečkou a ne jen proto, že se tu ukáže nahá.

The Apology Line (2007) - 70 %
Vytvoření linky, na kterou můžete zavolat, anonymně, a omluvit se, je do jisté míry chvályhodné, na druhou stranu je to prostě jenom pro ubožáky, kteří se nedokážou vyrovnat se svými činy. To ale neznamená, že by se na takové lince nedalo vyslechnout něco skutečně zajímavé, jak prezentuje právě tento krátký dokument/záznam.

Pan Wonka a jeho čokoládovna (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971) - 50 %
Ano, jsem velmi ovlivněn Burtonovým pojetím, ale u něj jsem měl prostě pocit, že pochopil Dahlovu předlohu a převedl ji skutečně tak, jak byla, jen si něco navíc přidal. Tady je toho navíc až moc a vizuálně to prostě není tak krásné. Možná kdybych to viděl dřív, ale nevím... Je vidět, že tady hodně chyběla triková stránka.

Žádné komentáře:

Okomentovat