čtvrtek 25. prosince 2014

The United Monster Talent Agency, Asfaltová džungle, Salesman Pete, The Salvation, Burden


Óda na klasické triky a óda na klasická monstra ze studia United. Greg Nicotero je stejný milec klasických triků jako já a tady dal tuto svou lásku na odiv. Jsme naladění na stejné vlně, a tak se mi krátký snímek o speciální talentové agentuře prostě nemohl nelíbit. Navíc ještě ta krásná padesátková černobílá...

Asfaltová džungle (The Asphalt Jungle, 1950) - 70 %
John Huston dokázal skvěle zachytit temnou atmosféru světa zločinu, vytváří vrstvy zločinnosti, které zde jsou zastoupeny jednotlivými postavami. Marylin Monroe je zde krásně nevinná a možná je jen dobře, že se objevuje pouze ve vedlejší roli. Herci však celkově skvěle natočený snímek táhnou. Jen to tempo je někdy nesmírně pomalé.

Obyčejný prodejce anebo tajný agent? Akční animovaná groteska moderního střihu, která si trochu vzala z "Úžasňákových" Animačně to tak skvělé není, ale příběhově je to docela podobné. Svižné, ani na chvíli se to nezastaví, v tomhle směru to plní svůj účel.

The Salvation (2014) - 75 %
Ať žije moderní western pro to, že pořád ještě žije. Pravda možná trochu překvapí, že tohle je film z dánsko-britsko-jihoafrické koprodukce, ale nic to nemění na tom, že je to výborná, drsná podívaná o jedné pomstě. A člověk by si myslel, že podobné filmy už se vyčerpaly. Nevyčerpaly a Mads je jako kovboj a správný chlap skvělý. Navíc Eva Green pojednou neukáže prsa!

Burden (2009) - 70 %
Až mě vyloženě překvapuje, jak moc rozsáhlý příběh se tvůrci rozhodli do filmu zahrnout. Běžné americké produkci by to stačilo na celovečerák. Navíc je "Burden" snímkem, který je zajímavý i po trikové stránce, takže jednoduše minimálně dva body navíc. Jasně, nedělá to z filmu zásadní sci-fi, ale přesto potěší.

Žádné komentáře:

Okomentovat