čtvrtek 4. prosince 2014

The Ghost and Mrs. Muir, Occupations, Království hříchů, BlinkyTM, Generace GEN


The Ghost and Mrs. Muir (1947) - 80 %
Krásný romantický film, kde je romantika v tom, že ti dva se nikdy nemohou skutečně milovat. Ano, je to duchařský snímek, kterému ale rozhodně nechybí vkus. Ústřední dvojice si navíc velmi dobře sedla. Nejsou to až tak velké hvězdy, jako jiní té doby, ale to vůbec nevadí, protože jsou úžasně příjemní a charismatičtí. Krásný konec!

Occupations (2007) - 60 %
Krátký film, kde Lars von Trier ukazuje, že má smysl pro pořádně drsný humor, ale co je ještě lepší, nebojí se pořádného gore. A to mu tady skvěle funguje. Je to sice jenom vtípek, který se ale dovede zapsat. Navíc myslím, že není těžké pochopit, proč se tak zachoval.

Království hříchů (Sins of the Realm, 2003) - 5 %
Taková zbytečná masturbace nad tím, jak jsou ženy ponižovány a je jim ubližováno. Je to směšné a navíc i nudné, což je už opravdu ubohé. Dlouhé scény, kde se naprosto nic neděje, a kde ani nic pořádně nevíte. Tohle je takový rádoby erotický paskvil. Ano, potěší ženy s přírodními vnadami, ale proč sledovat kvůli nim takovou zbytečnost? Sledoval jsem jen pro přítomnost českých herců, která je také směšná.

BlinkyTM (2011) - 80 %
Krásný příběh o tom, že byste si vždycky měli hrát se svými hračkami, protože nikdy nevíte, co mohou udělat. Zvláště pokud je ta hračka robot s umělou inteligencí. Někdy dokážou roboti překonat svoje naprogramování. Díky vizuální podobě tohoto robota je výsledný film skutečně sranda.

Generace GEN (The Gene Generation, 2007) - 35 %
Bai Ling je rozhodně zajímavá herečka, ale film, v kterém se objevila tentokrát, tak zajímavý není. On má celkem náběh na dobré, skoro až dickovské sci-fi, ale nakonec je z toho jen akční blbina, která tak úplně nemá nějaký hlubší smysl, i když se nám celkem dlouhý úvod snaží říct něco trochu jiného. Některé triky ale musím uznale ocenit.

Žádné komentáře:

Okomentovat