úterý 16. prosince 2014

Dědička, Stand Up, Autómata, runaway, Doragon bôru Z: Kami to kami


Dědička (The Heiress, 1949) - 80 %
Olivia de Havilland předvádí další úchvatný herecký výkon. Jedinečná herečka, které skvěle sekunduje Montgomery Clift, skvělý herec své generace, který sice vypadá jako floutek, ale dokáže zahrát skvělé role, což předvedl už ve filmu "Červená řeka". Trochu mě mrzelo dobové ukotvení, ale je pravda, že k příběhu se hodí, alespoň v tom stylu, jak byl vyprávěn.

Stand Up (2008) - 60 %
Aneb jak také může vypadat stand-up vystoupení. Má to skvělé prvky v animaci, které vás dostanou a jen přispívají k depresivnosti celého krátkého filmu. Ta je podtržena i černobílou. Barva by takový efekt jednoznačně neměla.

Autómata (2014) - 35 %
Docela jsem byl na tohle zvědavý, ale nakonec se ukázalo, že k tomu nebyl moc velký důvod. Tohle je špatný recyklát snímku "Já, robot", kterému chybí akce a vlastně i něco nového, co by film přinesl. Pořád se zde řeší téma, které nejlépe rozpracoval Asimov, a Španělé v tomhle směru neřekli naprosto nic nového.

Runaway (2009) - 60 %
Jednoduché východisko - jedna kráva - a je z toho docela vtipná jízda vlakem, která je i dobrou společenskou kritikou. Ta se zabývá nejen bohatými, ale i chudými a ukazuje jejich stránky, a to jen na obraze dvou vagónů. Pěkné, vtipné, ujeté.

Nikdy jsem tomuhle fenoménu nepropadl, já jsem přece jen více zaměřený na Pokémony, ale chtěl jsem zkusit nějaký film z této série, když už se mi ta možnost naskytla. Jedná se o očividně dost propracovaný svět, což nic nemění na tom, že mě nedokázal zásadně upoutat. Snad kdybych to sledoval od začátku, bylo by to jiné. Takhle prostě jen animovaná podívaná s akcí a roztomilými hrdiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat