neděle 28. prosince 2014

Rio Grande, Táta v sukni, 36 Saints, Another Me, Popelka


Rio Grande (Rio Grande, 1950) - 70 %
Snímek, který vyniká kaskadérskými kousky a akrobacií která je zde předvedena. Výborná ukázka kovbojského (jezdeckého) umění, stejně jako toho cirkusového. Samozřejmě, o tom snímek není, ale je to hlavní bod, který mě zaujal. Tedy kromě toho, že jsem si po delší době zase dal film s Dukem, který se tu objeví i ve scénách, v nichž ho tolik nevídáme, Dobrý western, který mě až tak zásadně neuhranul.

Táta v sukni (Mrs. Doubtfire, 1993) - 80 %
Chris Columbus má prostě dar pro krásné, nezapomenutelné rodinné filmy, k nimž se budete rádi vracet. "Táta v sukni" je jedním z nich. Robin Williams zde ukazuje svou silnou stránku, kterou je hlasové herectví. V originále pak v tomto směru snímek opravdu vyniká. Jinak je to taková lehká radost, kterou nezkazí ani to moralizování, protože pokud jde o rodinu, je to vždycky docela silné.

36 Saints (2013) - 10 %
Neskutečně levný thriller, který se chce tvářit jako něco, co má hloubku, co je o něčem. "Sedm" potkalo "Šifru mistra Leonarda" je skutečně velmi hloupé marketingové označení, protože film "36 Saints" není napínavý, není ani nijak drsný a chybí zde něco, čeho byste se mohli chytnout. Jednoduše vás nic neupoutá.

Another Me (2013) - 25 %
Tak je hezké, že se v jedné roli může objevit člověk, který má roztroušenou sklerózu, na druhou stranu, je to skoro zbytečné, protože ten snímek to využívá hodně povrchně a chce nás dostat hned v úvodu. To se mu moc nedaří a napětí prostě nějak nefunguje. Místo toho máte celkem průhledný thriller s docela nudnou pointou.

Popelka (Cinderella, 1950) - 70 %
Ty princeznovské filmy prostě studio Disney umí a dokazuje to i novějšími kousky. "Popelka" je prostě klasika, takové to standardní americké provedení, které více dá na kouzla, než ta naše Popelka česká. Jsou zde výborné kousky, stejně jako výborné písně, ale myslím si, že dnes už tenhle film nemůže svým pojetím nijak překvapit. Škoda, že to člověk - tedy alespoň já - nemohl vidět v kině v době uvedení.

Žádné komentáře:

Okomentovat