středa 31. prosince 2014

Eso v rukávu, Young Ones, You're Not You, Komando, Petr Pan


Eso v rukávu (Ace in the Hole, 1951) - 100 %
Kirk Douglas se nebál a je to strašně dobře, protože postava, kterou zde zahrál, je postavou veskrze hnusnou, a právě to u ní převládá. Nakonec, celý film je o tom, jak dokáže být člověk hnusný. Skvělý herecký výkon ve skvělé režii skvělého scénáře. Tohle jsou filmy, kdy si snadno uvědomíte, jak odporné je být člověkem.

Young Ones (2014) - 60 %
Zajímavé sci-fi, kde je budoucnost pouze prostředím pro to, aby se zde odehrálo lidské drama. Dokud byl na scéně Michal Shannon, bavilo mě to, čekal jsem, jak se to vyvine. Jakmile se Shannon dostal pryč, Kodi Smit-McPhee a Nicholas Hoult převzali jeho post a předvedli dobrý herecký výkon, ale příběh bohužel nedokázal nijak rozvinout zajímavé prostředí a námět, prostě šlo jen o následky jednoho činu.

You're Not You (2014) - 60 %
Neskutečný výkon Hilarty Swank zdobí tenhle snímek. Nedaleko za ní zůstává i Emmy Rossum, ale Hilary je prostě úchvatná ve své tragické roli žena umírající na ALS. Tady alespoň vidíte, co má vlastně podpořit Ice Bucket Challenge. Film sám o sobě má jasný děj, který je nalajnovaný a snaží se diváka dostat tragickým osudem. Nebýt výborných hereček a upozornění na tuhle strašnou nemoc, asi to jako umělecké dílo nemá moc význam.

Komando (Commando, 1985) - 100 %
Tohle je místy tak neskutečně bizarní film, že se mu nejde jinak než obdivovat. Je tady tolik památných scén, že by stačily na to, aby se Arnold zapsal do historie akčního filmu. Jednoduchý děj, ale skvěle přehnané akční scény, které vás prostě donutí tomu nepřemožitelnému svalovci fandit. A sem tam se i zasmějete, ale to vůbec nevadí, protože stejně budete tenhle kousek milovat. Možná nejlepší film, co kdy Arnold natočil.

Petr Pan (Peter Pan, 1953) - 80 %
Tenhle příběh je krásný sám o sobě, a i když se Disney vyvaroval toho, že by to bylo temnější, což je škoda, je to pořád výborné ztvárnění této klasické pohádky, která u nás nebyla nikdy dost doceněna. Je to škoda, protože Barrie ukazuje, jak krásně a nostalgicky se dá propojit svět dítěte a svět dospělého.

Žádné komentáře:

Okomentovat