pátek 19. prosince 2014

Bottle, Adamovo žebro, Dark Times, Na hraně zítřka, Meet Buck


Bottle (2011) - 75 %
Stop motion animace je taková, která má neustále svoje kouzlo. To jí prostě nejde odepřít. Tady je krásně vidět, jak moc se tvůrci snažili a co všechno je k animaci možné využít. Parádní ukázka toho, jak je také možné dělat film. Navíc je tak činěno s citem a s jemným humorem, což mi docela sedlo. Navíc to má i příjemně smutnou pointu.

Adamovo žebro (Adam's Rib, 1949) - 85 %
Komedie úchvatná ve svém tempu, hereckých výkonech, ale také některých scénách, které vás mohou velmi silně překvapit. Kadence dialogů je někdy opravdu dech beroucí a Katharine Hepburn dokazuje, jak je skvělá. Spencer Tracy stejně tak a jejich společná chemie je kořením tohoto filmu, který musí feministky ocenit.

Dark Times (2010) - 65 %
Tohle jsou opravdu těžké časy. Vizuálně velmi zajímavý snímek, který ukazuje sílu gore, ale také sílu kamery. Když se tohle spojí - a jednou má ruční kamera zase smysl - je z toho celkem příjemná zběsilost, která se nezastaví a jede. Pravda, jsou zde pomalejší momenty, ale i ty mají smysl. Záběr už pak nic nechybí. Přesto se nezbavíte pocitu, že "Dark Times" je jen ochutnávka něčeho většího.

Na hraně zítřka (Rdge of Tomorrow, 2014) - 70 %
Ze začátku je film trochu únavný tím, jak se jednotlivé scény neustále opakují, a vy nemáte pocit, že by se děj někam posouval, ale snímku se nemůže vzít, že má svou logiku, která docela funguje. Navíc funguje i v závěru, který by se jindy mohl zdát sladkobolný. Tom Crusie je pro mě pořád skvělá akční hvězda a tady to opět dokazuje naplno.

Meet Buck (2010) - 75 %
Akční animovaný kraťas, který se nezastaví a jede. A je to dobře, protože jsou zde docela dobré vtípky, ať už ve formě, postavách anebo v jednotlivých scénách, které na sebe velmi dobře navazují. Parádní ukázka současné animované grotesky.

Žádné komentáře:

Okomentovat