čtvrtek 18. prosince 2014

Deadly Is the Female, 7:35 de la mañana, Earth to Echo, Madagaskar, cestovní deník, Liška a pes


Deadly Is the Female (1950) - 75 %
Kdyby to bylo natočeno v dnešní době, možná to ještě bude lepší v tom smyslu, že to bude drsnější, což by snímku rozhodně nevadilo, na druhou stranu ono je to místy docela drsné i na svou dobu, což se tomu musí připočíst k dobru. Navíc představitelka hlavní role je prostě úchvatná, jak v herectví, tak i v tom, jak vypadá. Film, u kterého je jasné, že nemůže skončit dobře. Jen je škoda, že variací na Bonnie a Clyda je až moc.

7:35 de la mañana (2003) - 80 %
Výborný muzikál, který má v krátké stopáži dokonce i nějaký děj a nějaký ten zásadní zvrat. Tohle se mi na tom moc líbilo, stejně jako skutečnost, že je naprosto jedno, že se zde zpívá španělsky, protože snímek funguje výborně i bez znalosti jazyka.

Earth to Echo (2014) - 50 %
Líbí se mi, že ruční kameru dovedli filmaři použít také pro něco jiného než pro nějaký horor. Pravda, tohle už se povedlo ve snímku "Super 8", navíc i příběh je celkem podobný, ale ne hororový, spíše rodinný se špetkou sci-fi. Asi se celkem logicky bude nabízet srovnání se snímkem "E.T.", z něhož "Earth to Echo" nemůže vyjít jako vítěz. Na to není příběh dost silný.

Madagaskar, cestovní deník (Madagascar, carnet de voyage, 2010) - 50 %
Kdyby se z toho udělal komiks, myslím, že by to dokázala zasáhnout více lidí a podat více informací, čímž by se hodnota takového díla přece jen zvýšila. Takhle je snímek sledem obrazů, které jsou celkem líbivé, sem tam řeknou i něco víc, ale jako cestovní deník mi to opravdu nestačí.

Liška a pes (The Fox and the Hound, 1981) - 70 %
Mám rád Disneyho filmy a musím říct, že ty celovečerní mi říkají víc než snímky krátkometrážní. Tady je to klasický příběh o přátelství, které z principu nemůže fungovat, ale ukazuje se, že je prostě silnější než principy. Nijak zásadně originální, ale ty postavy je stejně možné si zamilovat. Líbí se mi i zakomponování minipříběhu s housenkou. Hned to má ještě další náboj.

Žádné komentáře:

Okomentovat