pondělí 15. prosince 2014

Jak plavat, Příběh z Louisiany, Donald's Gold Mine, Aristokočky, The Eyes Have It


Jak plavat (How to Swim, 1942) - 70 %
Hezký a vtipný instruktážní film o tom, jak by se mělo plavat. Jasně, že se podle tohohle nic nenaučíte, ale v doprovodu mluveného slova jsou gagy vtipné a navíc díky tomu dostávají i nový náboj. Goofy je celkem můj oblíbenec, takový tichá ňouma, což mi prostě nějakým záhadným způsobem sedí.

Příběh z Louisiany (Louisiana Story, 1948) - 60 %
Tak ono to má svoje kouzlo, to zase ne že ne, ale na druhou stranu si myslím, že se z dané oblasti dalo natočit trochu více zajímavého. Nedá se svítit. Některé scény jsou dobré, podařilo se natočit skutečně výborné scény se zvířaty, ale to je opravdu ten hlavní přínos. A samozřejmě zachycení doby a pohledu na těžbu.

Donald's Gold Mine (1942) - 70 %
Filmeček je výborný hlavně interakcí mezi Donaldem a oslíkem, ale stejně tak i mezi Donaldem a různou mašinérií. Je to klasicky zábavné, nápadité, i když to není nijak rezolutně originální. Ono samo téma zlata je docela tradiční nejen v animovaných filmech. Tenhle krátký snímek ale rozhodně pobaví.

Aristokočky (The AristoCats, 1970) - 80 %
Myslel jsem si, že to bude takový ten klasický příběh o tom, jak kočičí dáma bude nafrněná a nebude chtít kluka z ulice, ale v tomhle směru je ta romance vlastně úplně jiná a velmi krásná, což mě potěšilo. Jinak je to klasický příběh od Disneyho, který je prostě prvoplánově krásný. Ale ta kresba se mi víc než zamlouvala.

The Eyes Have It (1945) - 60 %
Donald hypnotizuje Pluta a není to taková zábava, jak by se mohlo na první pohled zdát. Pluto je dobrý v imitaci jiných zvířat, ale mohla zde být mnohem lepší interakce s prostředím. Ale proč to zbytečně přetěžovat? Ono to přece bude fungovat i takhle.

Žádné komentáře:

Okomentovat