úterý 6. září 2016

Přežít, Amis publics, Appassionata, The Chemist, Batman: The Killing Joke


Přežít (Alive, 1993) - 70 %
Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít.

Amis publics (2016) - 60 %
Fajn francouzská komedie, která se snaží skloubit humor, akci, nemoc a emotivní okamžiky, které ale nejdou přes čáru. Jen v oblasti toho humoru to celkem hapruje a rozhodně to není tak vtipné, jak by to vtipné být mohlo. Jako pohodový film na odpoledne to ale celkem funguje a můžete se jím dobře zabavit.

Appassionata (1974) - 45 %
Co udělá stárnoucí chlap, který má šanci využít příležitost a zasexovat si s mladou holkou, kamarádkou své dcery? Některý příležitost využije, stejně jako hlavní postava filmu. A co udělá chlap, který je přitahován vlastní dcerou, která právě dozrála, navíc ji hraje Ornella Muti? Nakonec mi to přišlo stejně takové jednoduché a hlavně se snahou působit zbytečně umělecky.

The Chemist (2016) - 35 %
Herci, na které jsem se těšil, tedy Richard Grieco a Sasha Mitchell, tu mají opravdu jen ubohou roličku, což je škoda, protože bych je v akci docela rád viděl. Jinak je snímek celkem přímočarý, jednoduchý, hraje si - hlavně v akčních a scénách - na něco víc, než čím skutečně je. Ale třeba hlavní hrdina mě docela bavil.

Batman: The Killing Joke (2016) - 40 %
Tohle je jeden z legendárních komiksových Batmanů, ale to, co z něj udělali ve filmovém provedení, je prostě jenom akční filmeček o tom, jak to jeden magor trochu přehnal. Nemá to ani špetku kouzla, které má komiks, ani špetku toho, co dal Alan Moore scénáři. Animace je fajn, ale to se tak nějak očekává.

Žádné komentáře:

Okomentovat