úterý 13. září 2016

Záhada hlavolamu, Banda Girls in Who's Your Sugar Daddy, D'Ardennen, Good Kids, Strange Cargo


Záhada hlavolamu (1993) - 80 %
Snímek "Záhada hlavolamu" jsem si pamatoval jako černobílý, ale to bylo dáno těmi flashbackovými scénami. Teď jsem si připomněl, že je barevný, stejně jako jsem si připomněl tu speciální a jedinečnou foglarovskou poetiku bez dospělých a bez dívek. Je to takový zvláštní svět pro sebe, ale ten místy hororový příběh je pořád dobrý.

Nenapadlo by mě, že sledovat film, kde jsou dívky většinou jen v plavkách nebo spodním prádle, může být ztráta času, ale přesně to je tenhle snímek, který ukazuje, jak je možné také žít, že stačí jen na sebe moc nebrat a člověk - žena - s může docela užívat. Bude se jenom prsit a všechno bude v pohodě.

D'Ardennen (2015) - 50 %
Nějak mě podobné filmy už nedovedou nadchnout. Je to drsné, je to špinavé, v podstatě je to realisticky drsné, což se mi normálně líbí, ale tohle je prostě celkem obyčejný příběh o tom, jak se nevyvede jedna loupež a má to pak následky mezi dvěma bratry. Nic světoborného, jen je to dobře natočeno.

Good Kids (2016) - 55 %
Celkem fajn teen komedie, která opět vychází z toho klasického předpokladu, kdy si mladí konečně chtějí zašukat. Ani moc nepřekvapí, že to jsou zase nerdi, kteří před sebou mají řadu zajímavých zkušeností. Ač je to od producentů "Prciček", tak to rozhodně nemá takové grády, ale je zde pár celkem dobrých scén.

Strange Cargo (1940) - 80 %
Ještě nějaký ten rok před "Casablancou" je tu podobně temně romantická dvojice, ale tentokrát v podání Clarka Gabla a mojí milované Joan Crawford. Jejich vztah není tak tragicky romantický, ale přece jen není tradiční. Jsou zde zajímavé postavy, kdy Pig je přece jen trochu nevyužitý, ale jinak skvěle obsazený film, kdy na lodi je to parádně vyhrocené.

Žádné komentáře:

Okomentovat