sobota 3. září 2016

Oslněni sluncem, Bitcoin: The End of Money as We Know It, Zničeni láskou, Pidiobři 3D, Traders


Oslněni sluncem (A Bigger Splash, 2015) - 40 %
Zdlouhavý a přiznám se, že pro mě celkem nudný film, kde se sice nedalo tak úplně čekat, jak se to vyvine, ale na druhou stranu mě nebavila cesta, kterou se snímek k tomuto cíli vydal. Herecké výkony jsou dobré a Dakotu jsem možná podcenil, ale film mě stejně nepřesvědčil, že tohle je něco velkého.

Není to naprosto dokonalý dokument, ale daří se mu v krátkosti vysvětlit, co je to měna (v tomhle smyslu to, co používáme k placení), jak vznikala, jak se vyvíjela, jaké byly její další kroky a co nakonec vedlo k tomu, že vzniklo něco, co dostalo název Bitcoin. Asi každý díky filmu dovede pochopit, co to vlastně je. Nebo alespoň hodně lidí, kteří v tom neměli jasno.

Zničeni láskou (Éperdument, 2016) - 50 %
Francouzský film o tom, že i ředitel věznice může šukat se svými svěřenkyněmi a klidně se i do jedné z nich zamilovat. Jasně, následky si ponese sám, ale nějak zásadně mu to nejspíš nevadí. Tohle je film "Zničeni láskou", který je hodně předvídatelný, ale zase na vás stejně chvílemi doveden zapůsobit tou tíživou atmosférou toho, že přichází něco špatné.

Pidiobři 3D (Tiny Giants 3D, 2014) - 80 %
Sice jsem snímek neviděl ve 3D, ale i tak stojí za to. Ve 3D to musela být naprostá paráda. V první řadě je hezké, že i s chipmunky a myšmi udělali něco jiného než zpívající komedii a dali tomu příběh, který je vytvořen přírodou, ale ve druhé řadě jsou zde záběry, které jsou naprosto úchvatné. A k tomu ještě komentář výborného Stephena Frye.

Traders (2015) - 60 %
Ze začátku nic moc, nedokázalo mě to hned chytnout, ale nakonec se ukázalo, že to je snímek, který má nápad, který se snaží něco sdělit, a i když nemá prostředky na to, aby byl akční, nesnaží se o to, jde mu hlavně o to, aby to vypadalo celkem realisticky. A to se povedlo. Znepokojivý snímek o tom, jak je možné vydělávat peníze.

Žádné komentáře:

Okomentovat