pondělí 5. září 2016

Bradyovi 2, Alex & Eve, Anastasia, Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek, Sado


Bradyovi 2 (A Very Brady Sequel, 1996) - 60 %
Ani nevím, proč to má na ČSFD tak špatné hodnocení, když je to v podstatě stejně ujeté jako první díl, má to stejný humor a utahuje si to z podobných věcí ve stejném stylu. Pro mě je to prostě stejně dobrý film jako film první, navíc je tu příběh, který je správně nablblý a normálně by většinou na plnohodnotný film nestačil. Tady se to podařilo.

Alex & Eve (2015) - 60 %
Jasně, že v konečném důsledku je tahle konfrontace dvou náboženství a kultur hodně naivní a vlastně jen slouží tomu, aby to bylo dostatečně dramatické a finále tak bylo o to více ubrečené, ale tak nějak mi sedli postavy, lehkost, s jakou je podáván humor, no a hlavně i chemie mezi ústřední dvojicí. Fajn romantika, u které se dá zasmát.

Anastasia (Anastasia, 1956) - 60 %
Pěkný historický film, který mě dovedl zaujmout hlavně svojí výpravou, nikoli už tolik samotným příběhem, který je ale jinak celkem známý. Yul Brynner s ruským přízvukem je něco celkem normálního, krásná Ingrid opět okouzlí. Celkově to ale není historický snímek, který by mě úplně odrovnal.

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek (Robinson Crusoe, 2016) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale tohle je prostě jen další obyčejný animák, který nemá až tak skvělou animaci, i když ta není hrozná, ale primárně je to příběhově nutné, strašně předvídatelné a ani moc zábavné, i když se o to tvůrci postavičkami zvířátek snaží. Asi mám tuhle klasiku přece jenom zažitou jako něco jiného a tahle variace se mi nelíbí.

Sado (2015) - 80 %
Co všechno je potřeba udělat pro to, aby se jeden stal dědicem trůnu? Ne, to není ta správná otázka. Ta správná otázka zní: Co všechno je jeden ochoten udělat pro to, aby mohl po svém otci nastoupit na trůn. Silně krutý a velmi emotivní film o tom, že některé rituály jsou skutečně šílené a mají spíš za cíl člověka zničit.

Žádné komentáře:

Okomentovat