pátek 9. září 2016

Sezn@mka, Ptáčátko, Hledá se Dory, Zločiny z vášně, Deathcheaters


Sezn@mka (2016) - 25 %
Ten příběh není nic skvělého, ale mohla to být docela dobrá komedie, kdyby to bylo alespoň po technické stránce lepší. Jenže tohle je filmová tragédie a ukázka toho, že začínáme zaostávat i ve filmovém řemeslu. Jediná skutečně pozitivní mi přišla Adéla Gondíková, která mě bavila a skvěle hlásila, jinak spíše smutek nad prezentovaným dílem. Co ten zvuk sakra???

Ptáčátko (Piper, 2016) - 100 %
Technicky naprosto dokonalé. Ten písek! Ty bubliny! Ta zvířata. Tohle je až neskutečná ukázka toho, co je už možné vytvořit. Ale co víc, Pixaři i v tomhle případě přišli s něčím, na co se jen hezky nekouká, ale na co chcete koukat i proto, že to je roztomilé, zábavné a má to fajn postavy. Na "hledá se Dory" se pak vyplatí opravdu jít do kina, když tohle dostanete jako předkrm.

Hledá se Dory (Finding Dory, 2016) - 80 %
Jasně, tohle není "Hledá se Nemo", respektive není to tak dobré. Ale návrat k postavám, rozvoj toho, co jsme viděli, nějaká nostalgická setkání a setkání nová, to tady prostě funguje, stejně jako milý a dojemný příběh, který ze mě dostal nějakou tu slzu. K těmhle postavám se prostě chcete vrátit, protože jsou pořád fajn.

Zločiny z vášně (Crimes of Passion, 1984) - 80 %
Ken Russell je pro mě jedním z nejlepších autorů, který se dovede skutečně bizarně podívat na lidské potřeby a na lidský chtíč. To, jak to ve svých filmech dovede zobrazit, jak jsou šílené, ale přitom drží dějově skvěle pohromadě, to je prostě jedinečné. Tady je to navíc doplněno výbornými hereckými výkony v hlavních rolích.

Deathcheaters (1976) - 70 %
Parádní akční film z Austrálie, který se zaměřuje na dvojici kaskadérů, mimo jiné také veteránů z Vietnamu. Díky jejich schopnostem si jich všimnou, a tak se z kaskadérů stávají, trochu proti jejich vůli špióni, kteří si ale s akcí bez problémů poradí. Akční scény jsou skutečně výborné a skvěle natočené.

Žádné komentáře:

Okomentovat