středa 28. září 2016

Kiki, el amor se hace, Nerawareta gakuen, Berani, Rachet a Clank: Strážci galaxie, Rebirth


Kiki, el amor se hace (2016) - 50 %
U tohoto snímku mě mrzí hlavně to, že se jedná o remake. Remake filmu, který je sám o sobě dobrý. Jeho španělská verze bohužel nic moc nového nepřináší a jede v těch samých vodách. "The Little Death" je tak originální, stejně vtipné, a tak bych si jej asi pustil znovu raději. Ale musí se Španělům nechat, že vtipný film zachovali.

Nerawareta gakuen (2012) - 60 %
Kdyby se v tomhle případě Japonci trochu odvázali, kdyby se pustili z uzdy a udělali z tohohle temnější podívanou pro dospělé, která by se zbytečně nesnažila o jednoduché vtipy a naivní romanci, tak by to mohlo být parádní, i když ani námět není originální. Takhle je to jen průměrné anime, které je až moc líbivé.

Berani (Hrútar, 2015) - 70 %
Na první pohled film, který svým dějem zrovna dvakrát netáhne. Dva rozhádaní bratři, kteří spolu nemluvily 40 let, ale má je spojit jejich společná láska k ovčímu stádu, o něž se starají. Pod tímhle ale tkví jeden tichý, silně emotivní skvost, který nepotřebuje slova, ani jimi moc neplýtvá, aby vás dovedl zaujmout.

Ratchet a Clank: Strážci galaxie (Ratchet & Clank, 2016) - 40 %
Hru jsem hrál, respektive jen jednu z her a celkem mě bavila, ale na druhou stranu tohle nejsou postavy, které by mě ve filmu nějak zásadně zajímaly. To se nakonec i ukázalo, kromě toho i na tom, že ten příběh je takový utahaný, v podstatě o ničem, jen klasika jak se z nýmand, kteří jsou přehlížení, stanou hrdinové.

Rebirth (2016) - 70 %
Tenhle snímek má svoje mouchy a bylo by možné jej dotáhnout ještě k něčemu trochu lepšímu, ale lící se mi nápad tohoto "znovuzrození", které mohlo být ještě drsnější, ale psychicky to s hrdinou stejně zamávalo, a líbí se mi i sarkastický závěr, který k tomu sedl. Herci mě bavili, i když mi přišlo, že Fran Kranz je místy až moc intenzívní.

Žádné komentáře:

Okomentovat