pondělí 26. září 2016

Můj život bez tebe, Miranda, Tři vzpomínky, Natural Born Pranksters, Natural Selection


Můj život bez tebe (Memories of Me, 1988) - 70 %
Nevýrazným, příjemně nostalgický film, který se vás může mile dotknout, anebo vás nechat naprosto chladné. V mém případě se mě snímek dotknul, což je prostě tím, že téma vážné nemoci je mi nějak blízké a v poslední době mě stále více zajímá a tohle je i důsledek celkem vysokého hodnocení. Za mě příjemně a laskavě smutné.

Miranda (2002) - 40 %
Mám rád divné filmy, ale tohle je takový rádoby lynchovský paskvil, který křičí, že se chce rovnat "Modrému sametu", ale ve skutečnosti nemá nic z jeho neskutečné atmosféry a naléhavosti. Kyle je divný, John Hurt trochu navíc a hlavní dvojice mě nedokázala nijak strhnout na svou stranu. Navíc se to snaží být zbytečně vtipné.

Tři vzpomínky (Trois souvenirs de ma jeunesse, 2015) - 65 %
Kdyby se ten film tolik nesnažil o to, aby měl nějakou uměleckou výpověď, kdyby se více hrálo na příběh, který je sám o sobě dobrý, tak jsem ochotný tomu filmu dát víc. Líbí se mi prolínání v čase, ale dlouhé záběry, střihy, které mi nějak moc neseděly... Herecky ale nemám moc co vytknout. Mladí i starší herci skvělí.

Natural Born Pranksters (2016) - 30 %
Tohle prostě není styl humoru, který by mi seděl. Dělat z lidí debily a mnohdy jim i určitým způsobem ublížit, to mi prostě nepřijde vtipné. Jediné, co se musí nechat, je skutečnost, že sem tam je tahle skupinka magorů celkem nápaditá a snaží se, aby pořád zkoušeli něco jiného. Ani tak ale nejsou moc zábavní.

Natural Selection (2016) - 50 %
Tak trochu jiný pohled na to, co může vést člověka k tomu, že se rozhodne spáchat něco otřesného, třeba postřílet svoje spolužáky. Je to ale přitom pojato jako dramatická romance a příběh dvou přátel. Z mého pohledu to funguje dostatečně dobře na to, abych dal filmu alespoň ten průměr. Vyloženě průser to není.

Žádné komentáře:

Okomentovat