středa 14. září 2016

Beware, My Lovely, Cutterova cesta, Dough, Krásná těla, Pokušení


Beware, My Lovely (1952) - 80 %
To na člověka někdy vyskočí takové pěkné perly, ani to nečeká, hlavně proto, že o těch perlách skoro nikdo neví a skoro nikdo je neviděl. Snímek "Beware, My Lovely" je rozhodně jednou z nich. Noir film o jednom šílenci, který se nakvartýruje k dámě jako její pomocník. Film postupně skvěle graduje a vy nemáte tušení, jak to dopadne.

Cutterova cesta (Cutter's Way, 1981) - 70 %
Ivan Passer doposud není režisér, kterého bych nějak zásadně sledoval, ale musím říct, že po snímku "Cutterova cesta" si možná najdu čas na to, abych se mu trochu věnoval. Je to trochu detektivní snímek, trochu akční podívaná, ale přitom to má pořád společenskou hloubku. Tohle se mi na filmu zamlouvalo.

Dough (2015) - 70 %
Některé snímky mě dostanou svojí jednoduchostí, svojí lehkostí a tím, jak zajímavé charaktery vykreslují. "Dough" je v něčem možná až moc jednoduchý, až moc naivní, ale představa, že žid a muslim společně provozují pekařství je krásně utopistická a zároveň dojemná. Skvěle jim to spolu funguje hlavně díky hercům.

Krásná těla (Hardbodies, 1984) - 40 %
Ve své době možná celkem fajn, ale trojice chlapíků je mi už od začátku protivná. Holky jsou tu super, krásné, většinou jsou více sexy, než se svléknou, ale celkově musím uznat, že s tou nahotou je to tu docela fajn. Jenže jenom kvůli bikinám se mi tenhle film nějak víc líbit prostě nemůže. Humor mi moc nesedl.

Pokušení (Chloe, 2009) - 50 %
Skoro to i nějakou dobu vypadá, že se snímek snaží něco říct, ať už o člověku, nebo o společnosti, ale nakonec to dopadne tak, že neřekne nic a skoro to sklouzne k levnému thrilleru jen proto, aby to bylo divácky trochu zajímavější. Je smutné, že si člověk asi nejvíc bude pamatovat prsa obou hlavních představitelek.

Žádné komentáře:

Okomentovat