pondělí 19. září 2016

Kung Fu Panda 3, Ďábel v modrém, Dishoom, Dolemite, Harvey


Kung Fu Panda 3 (Kung Fu Panda 3, 2016) - 75 %
Až mě překvapuje, jak mě tahle série dovede pokaždé, tedy s každým dalším filmem dostat. Jasně, místy je to prostě normální, roztomilý animovaný film, ale zároveň je to snímek, který je zábavný, nemluvě o tom, že jsou zde skvěle použita klišé z kung fu filmů, ale nikoli tak, aby si z nich film jen dělal srandu, ale také je ctí. Funguje to i potřetí.

Ďábel v modrém (Devil in a Blue Dress, 1995) - 60 %
Denzel Washington většinou moc nezklame a překvapivě nezklame ani v tomhle noirovém filmu, který mi přijde trochu moc strojený na to, aby měl tu správně temnou a přitom chlapskou atmosféru s výbušnými scénami. Je to moc vyumělkované, není to dostatečně špinavé. Přesto se mi líbí, že i v 90. letech se podobné filmy točily.

Dishoom (2016) - 60 %
Indická podívaná, která se zase jednou snaží tvářit moc cool, což vlastně nakonec i je, ale má jeden základní problém. Příběh postrádá něco víc, o co by se divák mohl opřít, co by ho zaujalo na celé dvě hodiny. Příběh o tom, jak nesourodá dvojice policajtů pátrá po hráči kriketu, není až tak nápaditý. Jedině v tom kriketu.

Dolemite (1975) - 65 %
Dolemite je přesně ta postava, která mže fungovat jenom v podobných béčkových filmech. Je to chlap od rány, je pořádně velký, blbě hlásí a kočky na něj letí, že by mu jeden snadno záviděl. Jsou zde blbé akční scény a místy je až moc vidět zvukařská technika, ale stejně to má skvělé kouzlo sedmdesátkových béček. A ten příběh není až tak zlý.

Harvey (1996) - 25 %
Remaky jsou zlo a přesně tohle je film, na kterém je to vidět. "Harvey" s Jamesem Stewartem mohl být celkem jednoduchý, ale díky hereckým výkonům byl úchvatný. V podání nového hereckého obsazení se ale jedná o hloupoučkou komedii, která nefunguje v podstatě v žádném ohledu. Nejsou v tom emoce, není v tom ani moc humor.

Žádné komentáře:

Okomentovat