středa 7. září 2016

Avril a podivuhodný svět, Betrothed, Přestupní stanice Bhowani. Born to Be Blue, Kanadská slanina


Avril a podivuhodný svět (Avril et le monde truqué, 2015) - 80 %
Krásný animovaný film, který si v rámci animace bere inspiraci v belgické čisté lince. Ano, párkrát jsem měl pocit, že vidím postavy z "Tintina". Zajímavý příběh, který opět jen prokazuje, že steampunk francouzskému hlavnímu městu sluší. Rozhodně něco, proč stojí chodit na animované filmy.

Betrothed (2016) - 25 %
Tohle je celkem šílenost, která se docela vyžívá v násilí, ale není to nijak dobře pojato, není to napínavé, není to zajímavé, nejsou zde postavy, které chcete sledovat, není zde vývoj, který by skutečně stál za zmínku. Je to jedna velká jízda, a tohle je na celém filmu asi nejpozitivnější, protože celkem rychle uplyne.

Přestupní stanice Bhowani (Bhowani Junction, 1956) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale snímek "Přestupní stanice Bhowani" na mě působil celou dobu tak nějak průměrně. Jasně, je zde snaha řešit, nebo minimálně ukazovat nějaké sociální problémy, ale stejně mi to celé přišlo tak přímočaré, že bylo i jasné, jak to musí skončit. Romantika v pozadí byla až moc v popředí.

Born to Be Blue (2015) - 70 %
Nehodnotím ani tolik film, který ale celkem zajímavě zachycuje část jednoho člověka, který se prostě drog nedokázal zbavit a možná ani nemohl, aby svůj dar co nejlépe prodal. Hodnotím ale hlavně Ethana Hawka, který se profiloval ve skutečně skvělého herce, který podle všeho uhraje opravdu cokoli.

Kanadská slanina (Canadian Bacon, 1995) - 65 %
Michael Moore nenatočil mnoho hraných filmů, ale když už se do jednoho pustil, nenechal na Americe nit suchou. Šílená jízda, která začíná rivalitou mezi americkými a kanadskými občany a pokračuje tím, že málem dojde ke třetí světové válce. Šílené, ujeté, ale ve své podstatě přece jen zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat