čtvrtek 8. září 2016

Bridgend, Svědectví, Marguerite et Julien, Timbuktu, Wonder Woman


Bridgend (Bridgend, 2015) - 25 %
Takový ten film, který má sice zajímavý příběh, jež vychází ze skutečných událostí, ale tak moc se chce dostat na festivaly, že to není divácky ale vůbec zajímavé. Přitom to vypráví o tom, jak v Dánsku v jednom poměrně krátkém období (zhruba 6 let) v jediném regionu došlo k velkému množství sebevražd mladých lidí. Film je ale neskutečná nuda.

Svědectví (Confirmatio, 2016) - 45 %
Asi je to celkem důležitá událost v boji za práva ve Spojených státech amerických, ale celkově mi to přišlo podané jako velmi chladné a bez náboje. Kerry Washington asi bude za výkon oslavována, ale já jsem její Anitě nefandil, stejně jako jsem nefandil Thomasovi. Obě postavy jsou pro mě nezajímavé, protože jsou nezajímavě podány.

Marguerite et Julien (2015) - 40 %
Celkem zajímavý příběh, u kterého mi prostě nesedělo historické zpracování, i když předpokládám, že je podle předlohy, a celkově snaha o uměleckost, která už mi přijde u mnohých filmů opravdu jen samoúčelná. Pomalé, zdlouhavé záběry, které se snaží něco říct, ale ve skutečnosti k tomu mají docela daleko.

Timbuktu (Timbuktu, 1958) - 50 %
Jacques Tourneur má rozhodně lepší filmy, než je tento dobrodružný snímek, který jako kdyby se chtěl podobat "Casablance", ale na to prostě nemá. Je zde nějaká romantická rovina, je zde grázl, je zde rovina dobrodružná, ale celkově to nemá ani zdaleka takovou sílu jako starší, legendární film. Jacques Tourneur se ale nezapře tím, že má skvělou atmosféru díky černobílé kameře.

Wonder Woman (1974) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale tady prostě není možné mluvit ani op adaptaci komiksu. Tohle je naprosto jiná postava, kdy se zde jen opakují nějaká jména, která v komiksu jsou, ale jinak je tohle o ničem, rádoby špionážní film, který nemá v centru superhrdinku, ale jen lehce schopnou agentku v divném obleku. Body spíš z nostalgie k naivitě podobných filmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat