neděle 4. září 2016

Dům snů, Polibek před smrtí, Dillinger, Hurá na fotbal, Bradyovi


Dům snů (A Home of Our Own, 1993) - 75 %
Nemůžu si pomoct, ale i když je tohle takové hodně přímočaré a je jasné, že se to z vás bude snažit vyždímat emoce, tak mě to prostě bavilo. Částečně proto, že Kathy Bates je prostě skvělá a neskutečně uvěřitelná, částečně i proto, že jsou skvělí dětští herci. Ten konec už nedávám, to je na mě moc happyendové, ale jinak mě film prostě dostal.

Polibek před smrtí (A Kiss Before Dying, 1956) - 70 %
Kdyby tenhle snímek byl natočen ještě na černobílý materiál, tak si myslím, že má mnohem lepší efekt, než jaký na mě měl v barvě. I tak je ale příběh dobrý a má docela dobré zvraty, kdy ten závěrečný se celkem povedl. Celkově ale příběh stojí na celkem silných základech, a tak se daří budovat i atmosféru, která ale nejde do extrému.

Dillinger (Dillinger, 1973) - 60 %
John Millius natočil dobrý film, ale vzhledem k tomu, že přišel po snímcích jako "Bonnie a Clyde" a "Zapadákov", přece jen už to nebylo tak silné, i když se filmu "Dillinger" musí nechat, že jsou zde celkem dobré násilné scény, kdy sem tam i máte pocit, že to ten herec opravdu koupil. Jinak ale jak říkám, byly tu jiné a hodně podobné filmy před ním.

Hurá na fotbal (Metegol, 2013) - 60 %
Nevím, jestli je to tou fotbalovou tematikou, anebo prostě jen tím, jak se to snaží být za každou cenu líbivé, ale nakonec mě to bavilo, i když mě první hodina nedokázala moc dostat. Jasně, je to všechno moc předvídatelné, klišovité, ale i tak ten příběh o lásce a o síle ducha funguje. Naivní, hloupé, ale jednou za čas mi to asi stačí.

Bradyovi (The Brady Bunch Movie, 1995) - 60 %
Původní seriál zas tak moc neznám, a tak si nejsem jistý, jestli takový seriál skutečně byl, anebo je to ještě parodie na něj, ale přikláněl bych se spíše ke druhé variantě, protože jsou zde vtipy, které jsou místy hodně ostré a dobré. Celkově je to hodně fajn a hodně ujeté, dává to vzpomenout na zajímavou dobu a dělá si ze sebe srandu.

Žádné komentáře:

Okomentovat