pátek 30. září 2016

Star Trek: Do neznáma, Accident, Alleycats, American Hostage, Příšerka v Paříži


Star Trek: Do neznáma (Star Trek Beyond, 2016) - 60 %
Jasně, že jsem se na další "Star Trek" docela těšil. Bohužel následovalo zklamání, které je dáno vlastně tím, že tohle není nic jiného, než jen jeden díl seriálu, který je roztahaný do dvou hodin, a jsou mu dány skvělé trikové sekvence. Jímala mě spíše nostalgie, kdy z fotky starých členů jsem byl skutečně naměkko, stejně jako z každé scény s Chekovem. Bohužel příběh mě tolik nedostal.

Accident (2012) - 60 %
Začíná to celkem drsně. Milující otec, který má ale jinak hlavně v pracovním životě problémy, jež vedou k depresím, je účastníkem nehody, při níž umírá jeho syn. Jeho život se začíná měnit. Scenáristicky je to, co následuje, celkem zajímavé, ale stejně celou dobu víte, jak to musí dopadnout. A také to tak dopadne.

Alleycats (2016) - 40 %
Mládí vpřed! Mladí, kteří pořádají závody na kolech, které jsou tak trochu nelegální, se připletou do trochu větší hry, kteří by je mohla stát život. Moderní akční thriller pro mladé, který není až tak akční, jak by si jeden myslel a nakonec ani tak strhující. V konečném důsledku je to jen jedno velké dějové klišé.

American Hostage (2015) - 45 %
Jednoduše snímek o tom, jak si islamisté vezmou dva rukojmí, mají nějaké požadavky a pak také ukážou, že svoje požadavky myslí vážně. V podstatě to není nic jiného, než video o uřezávání hlav, kterému je dáno pozadí a kde to skutečně nehnusnější není vidět. Děj to má, ale ničím výrazně nepřekvapí.

Příšerka v Paříži (Un monstre à Paris, 2011) - 50 %
Kdyby to nebyla vlastně jen další variace na klasiku "Fantom opery", asi bych byl ochoten tomu dát i víc, protože animace rozhodně není špatná, ale dějově mi to přišlo prostě slabé, jen hon na monstrum, který má všechny klasické prvky, jež od podobného filmu očekáváte. Postavy jsou fajn, ale ani ony mi nepřišly skvělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat