pondělí 12. září 2016

Anne z Green Gables, Xiu chun dao, Clinton Cash, The Man Who Never Was, Ruský datel


Anne z Green Gables (Anne of Green Gables, 2016) - 60 %
Takový ten pěkný rodinný film, kdy doufáte, že to dopadne dobře a ono to ani jinak dopadnout nemůže. Anne je trochu nechtěný sirotek, který se nastěhuje ke stárnoucím sourozencům. Problém je v tom, že chtěli chlapce, ale ona je stejně tak kouzelná, že si ji prostě musejí zamilovat, stejně jako si ji na tu chvíli zamilují diváci.

Xiu chun dao (2014) - 70 %
Člověk se vždycky rád podívá na akční film. Samozřejmě za předpokladu, že má akční filmy rád. Já je rád mám a proti čínské škole rozhodně nic nemám. V tomhle případě se nejedná o něco, co by mě doslova odzbrojilo, ale akční scény jsou povedené a navíc je zde příběh, který dává smysl a má i nějakou emoční hloubku.

Clinton Cash (2016) - 50 %
Docela zajímavý pohled na to, že v politice prostě není nikdo, kdo by v ní byl s čistým i úmysly. Celkem přehršel důkazů o tom, že Clintonovi ví, jak v tom chodit, a to tak moc dobře, že jsou schopni vydělávat miliardy přes dobročinnou organizaci. Začínám mít pocit, že nový prezident USA bude v každém případě monstrum. O zaujatosti dokumentu nelze ale pochybovat.

The Man Who Never Was (1956) - 60 %
Válečný film o tom, jak se na Němce šila pořádná bouda. Je to film, který je celkem napínavý, ale nedovedl celou dobu udržet mou pozornost. Snímek ale rozhodně nezapře dobrou režii, která se navíc vyznačuje i tím, že je zde skvěle zachycena doba a atmosféra. Připomínalo mi to špionážní filmy Alfreda Hitchcocka, ale bez jeho tíživé síly.

Ruský datel (The Russian Woodpecker, 2015) - 50 %
Černobyl je téma, které asi nebude nikdy úplně mrtvé, už jen proto, že v současnosti je to stále zajímavá oblast, kam někteří lidé míří i za turistikou. Dokument se zaměřuje na to, že výbuch mohl být způsobem záměrně, a to z důvodů, aby SSSR zakrylo, jaké jsou jeho snahy v něčem, co by se dalo nazvat ovládnutím světa a hlavně lidí. Nějak mi to ale úplně nesedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat