neděle 11. září 2016

13 Frightened Girls, Muž a žena, Appa, Sama v prázdnotě, Nightfall


13 Frightened Girls (1963) - 75 %
Snímky Williama Castla mám prostě rád. Dokáže spolu snoubit horor a humor tak, že humor sice vítězí, ale i tak některým divákům zvládne místy nahnat husí kůži. Snímek "13 Frightened Girls" je bez hororových prvků, je to vlastně špionážní film s dětskou hrdinkou v hlavní roli, která je ale skvělá a dostává se do situací, které skvěle zvládá. Vtipné, praštěné, příjemné.

A Man and a Woman (2016) - 60 %
O tom, že mají Jihokorejci kvalitní kinematografii, se nedá moc pochybovat, ale v některých případech mě více dostane kvalita obrazu a celková profesionalita, než abych byl odrovnaný příběhem. A tohle se mi stalo se snímkem "A Man and a Woman", který je dobrou dramatickou romancí, ale zásadně nevyniká.

Appa (2016) - 60 %
Indický snímek, který je na pomezí komedie a vážného společenského dramatu, kdy zrovna tohle propojení mi úplně nesedlo, i když není nějak výrazně křečovité. Asi mám v indickém provedení raději akční filmy, nebo čím to je, ale tenhle snímek mě prostě nedokázal chytnout, a to i přes svůj společenský dopad.

Sama v prázdnotě (Middle of Nowhere, 2012) - 50 %
Dobře natočený film, který mi jednoduše přišel o ničem. Ne, jasně, je zde jeden hodně dramatický romantický příběh, kdy v tomhle případě dramatický znamená, že to je bez humoru. I když k tomu prostředí vybízelo, překvapivě to není tak vyhrocené, jak by mohlo. Tady mě ta filmařská kvalita kvůli příběhu nedostala.

Nightfall (1988) - 10 %
Myslel jsem, že to bude nějaký zakopaný poklad, ke kterému jsem se dostal, zajímavé sci-fi, které by stálo za to vidět, ale ukázalo se, že to je akorát roztahaný příběh o jedné sektě na jiné planetě, příběh, který je neskutečně nudný a který vlastně ani moc sci-fi není. Mohl by se odehrát v podstatě kdekoli a kdykoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat