sobota 10. září 2016

Casanova, Elvis Found Alive, Family Honor, Mean Johnny Barrows, Tony Robbins: I Am Not Your Guru


Casanova (Casanova, 2005) - 70 %
Vidět Heatha Ledgera v takové roli je prostě paráda. Je plný života, je skvělý, je uvolněný a pořád vidíte, jak je to parádní herec. Lasse Hallström patří k mým oblíbeným režisérům, protože jeho filmy mě vždy dokážou tak příjemně pohladit po duši, že se pak cítím spokojený a svět zase vypadá o něco hezčí.

Elvis Found Alive (2012) - 70 %
Na tenhle snímek budu trochu hodný, ale nemohu si pomoct, mě to prostě bavilo Natočit mockumentary s tím, že Elvis žije, zpovídat ho, ptát se ho na názory, k tomu vyprávět jeho život a pořádně si u toho fabulovat, jo, tohle mi přijde pro mockumentary jako skvělý námět, ani mi nevadilo, jak to bylo dlouhé.

Family Honor (1973) - 50 %
Celkem obyčejný mafiánský film, který se snažil naskočit na vlnu, která byla v 70. letech rozpoutána a trochu se mu to podařilo. Je to místy celkem kostrbaté a křečovité, ale to hlavní poselství rodiny zde přece jen zachyceno je. Hlavní "hrdina" dovede už na první pohled vzbuzovat nepříjemné pocity, což je pro film dobré.

Mean Johnny Barrows (1976) - 65 %
Místy je to strašně naivní, ale nemohu si pomoct, tohle blaxploitation, které není až tak black, hlavně do žánru patří ústředním hrdinou, má prostě skvělou atmosféru a je to film, který má v sobě takovou zajímavou nostalgii, hlavně třeba v soubojích, které jsou neskutečně křečovité. Stejně mě to ale bavilo.

Asi každý by si dovedl představit, že mu někdo snadno pomůže z jeho problémů. A to dělá Tony Robbins, který se tu profiluje v jakéhosi neotřelého spasitele. Neapeluje na boha, apeluje na člověka a na to, co vlastně chce, co je správné. Nemyslím si, že by těm lidem skutečně dlouhodobě pomohl, ale třeba se mýlím. Celé mi to spíše přijde jako pořádné divadlo, jen bez vyvolávání boha. Tomu chlapovi se ale nemůže vzít, že charisma má.

Žádné komentáře:

Okomentovat