pátek 2. září 2016

Saint Amour, Armstrongova lež, The Answer, Garderobiér, Valliyum Thetti Pulliyum Thetti


Saint Amour (2016) - 60 %
Příběh otce, syna a vnuka a jedné krávy a jedné cesty za tím, aby konečně našli to, co od života očekávají. Je to lidské, je to nepřikrášlené, ale není to zbytečně vyhrocené. Takový poklidný film, který ukazuje člověka v jeho kráse i v jeho nehezkém postavení, což je prezentováno hlavně dobrými hereckými výkony.

Armstrongova lež (The Armstrong Lie, 2013) - 90 %
Neobdivuji tenhle film ani tak proto, že by byl skvělým dokumentárním dílem, ale je to film, který dokáže odhalit, jaká je někdy podstata symbolu. Tohle je parádní dekonstrukce, která je navíc sestříhána tak, aby to mělo emotivní dopad na diváka. Můžete si myslet, o Lancovi, co chcete, ale ta legenda už z něj prostě nebude.

The Answer (2015) - 25 %
Takový ten sci-fi film, kdy máte nějaký nápad, nemáte peníze, chcete se obejít bez triků, ale přitom něco říct. Tady se to obešlo bez toho, že by chtěl snímek něco říct, snaží se tvářit jako akční podívaná, ale ani v tomhle ohledu to dvakrát nefunguje, a tak potěší jen pár skoro až hororových scén, které vás mají trochu postrašit. Jinak nic.

Garderobiér (The Dresser, 1983) - 80 %
Celkově mi to přišlo divadelnější, ale spíše v rámci lepšího spojení s divadlem, než novější verze, ale přitom mi to v emocích, které jsou prezentovány, přišlo lidštější, uvěřitelnější. Tom Courtenay tady jednoznačně vede nad Albertem Finneym, který je také skvělý, ale garderobiér je přece jen tím, kdo táhne film až do konce.

Takový nemastný, neslaný snímek, který je tak trochu komedií, tak trochu dramatem, tak trochu i filmem o tom, jak jsou chlapi soudržní a jak dovedou společnými silami dosáhnout svého. Je to zbytečně dlouhé, protože i na poloviční dobu by to mohlo nudit, je to nezapamatovatelné a místy je to prostě zbytečně se pitvořící.

Žádné komentáře:

Okomentovat