neděle 18. září 2016

Beta Test, Carter High, Odvaha pod palbou, Dean Slater: Resident Advisor, V.D.


Beta Test (2016) - 60 %
Není to úplně něco, co by bylo dotažené do konce, ale celkově je nápad s tím, že zde jedna postava využívá druhou, pojat docela dobře. Je to jako počítačová hra, což jsou asi nejslabší momenty, když se skutečně objevuje, ale navíc je zde docela dobrý, ač jednoduchý příběh o snaze zachránit toho, koho člověk miluje. Anebo i svou čest.

Carter High (2015) - 35 %
Tohle je jeden z mnoha zaměnitelných filmů, který ukazuje obyčejné kluky, kterým se posere život. Ne, oprava, oni si ho poserou sami. V závěru se pak ale dovíte, že se z toho poučili a žijí produktivní životy. Popravdě, je mi to celkem jedno, protože mě ten příběh nedokázal zaujmout. Nehraje se na to, jak si zvorali životy, ale na to, jaké byly hvězdy a jak se z toho pak někdy v titulcích dostali.

Odvaha pod palbou (Courage Under Fire, 1996) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale přílišný patos ve filmech mi prostě vadí. To je přesně to, co se děje v posledních asi 20 minutách tohoto filmu. Denzel Washington je ale herec, který vás tímhle provede, aniž byste se museli moc vztekat. Skvělý herecký výkon s příběhem, který se zdál dobrý, ale mohl by být ještě lepší.

A další komedie, která rozhodně není podle mého gusta, a to především proto, že není vtipná. Scény s prděním a odhalováním, kde vlastně žádné odhalování není, jednoduše nemůže fungovat, pokud už jste něco podobného viděli. YouTube fenomén je zde spíše jen k tomu, aby se divák ještě víc naštval. Ne, na tohle raději nekoukat.

V.D. (1961) - 60 %
Jasně, je to spíš taková moralitka, která má na konci pasáž, která je vyloženě výuková, kde se dozvíte, a to celkem názorně, jaké následky může mít syfilis. Ale právě za tu finální pasáž dávám body nahoru, protože to zde má své místo a je to podáno celkem nepříjemně a názorně. Tohle si člověk zapamatuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat