čtvrtek 15. září 2016

Copak je to za vojáka..., God's Not Dead, Tvrdá těla 2, Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?, Last Days in the Desert


Až na ten střih, který je místy docela podivný, je tohle snímek, který mě i po letech dovede pobavit. Neříkám, že se u něj řežu, ale Roden je prostě frajer a jeho postava neodolatelná. Osobně se mi líbil víc než Langmajer v hlavní roli, který je ale také samozřejmě dobrý. Oběma role sedli skvěle. Navíc některé scény s vojenskou technikou jsou paráda!

God's Not Dead (2014) - 10 %
Profesor na univerzitě přesvědčuje studenty o tom, že bůh zemřel. Nemá pro to žádné důkazy, jenom do větru hází známá jména ateistů. Je tu ale jeden křesťanský student, který ho dovede přesvědčit o tom, že všechno je jinak. Nábožensky blbý film, protože rozhodně neukazuje to, co je to ateismus, ale co je to fanatismus v mnoha podobách. Hlavně pozitivních. A spousta lidí tomu bude tleskat...

Tvrdá těla 2 (Hardbodies 2, 1986) - 20 %
Tohle ani není pokračování, ale prostě něco, co má skoro stejný název jako snímek "Krásná těla". Tedy v angličtině to má úplně stejná název a je to "Hardbodies", jen je přidána číslovka. Méně nahoty, méně postav, které by stály za pozornost a v podstatě nulový příběh, který jen hraje na to, že pořád někdo mluví...

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka.

Last Days in the Desert (2015) - 40 %
V první řadě zjišťuji, že mám méně a méně rád náboženské příběhy, a to i takové, které se věnují postavě Ježíše celkem realisticky, i když zároveň trochu fantaskně, jako je tomu v tomto případě. Ta fantasknost ale plyne z toho, jak se snímek snaží vstoupit do jeho duše. Zadruhé je tenhle film prostě umělecká nuda. A toť vše.

Žádné komentáře:

Okomentovat