úterý 1. března 2016

Mishima: A Life in Four Chapters, Na kometě, Riot, The Diary of a Teenage Girl, Wan wan mei xiang dao


Některé životy jsou jednoduše zajímavá a stojí za to, aby se o nich točily filmy. Jedním z takových byl rozhodně Yukio Mishima. Nejen, že to byl zajímavý spisovatel, ale byl to i zvláštní člověk, který si šel za svým, ať už to dávalo smysl, nebo ne. Snímek mě nedokázal pohltit, ale ta osobnost rozhodně zaujme.

Na kometě (1970) - 90 %
"Cesta do pravěku" je pro mě tak jedinečný film, že ho žádný jiný od Karla Zemana nepřekonal. To ale rozhodně neznamená, že by ostatní Zemanovy filmy nebyly skvělé. Ony jsou a právě "Na kometě" je toho důkazem. Trikově úchvatné, příběhově tak hezky naivní s poselstvím, které dnes zní trochu hloupě, což ale nemění nic na tom, že je pravdivé.

Riot (2015) - 60 %
Celkem fajn klasické béčko, kde má Dolph docela dobrou roli, které se zhostil skutečně parádně a ukázal, že i nějaké ty herecké schopnosti z něj dostanete. Akční scény jsou docela dobré, ty rvačky vypadají celkem uvěřitelně a film má dobrý náboj, který vás strhne. K tomu ještě odpovídající stopáž. Jsem spokojen.

Musím uznat, že tohle je film, který se mi hodně zamlouval. Nejenom proto, že je to o sexu, ale i o tom, jak je problematický, pokud mu propadnete. A také díky tomu, že je to tak trochu o komiksu. Jednotliví herci byli naprosto skvěle vybráni, což musím ocenit v první řadě. Bel Powley opravdu může vypadat na těch 14, i když jí je 23.

Wan wan mei xiang dao (2015) - 25 %
Já mám rád legendu o Opičím králi, ale co do prdele bylo toto? Tohle je vizuálně tak nepěkné - hlavně ty masky jsou tak hnusné - že se na to chvílemi dost těžko dívá. Navíc ani z hlediska legendy snímek nepřináší ale zhola nic nového. Pár digitálních triků to celkem oživí, ale to je bohužel všechno. Hodně nepovedené zpracování.

Žádné komentáře:

Okomentovat