úterý 15. března 2016

Do ma daan, Freeheld, Kill Kane, Our Brand Is Crisis, The Skull


Do ma daan (1986) - 70 %
Takové příjemné asijské blbnutí se skvělou výpravou a výbornými uměleckými, někdy až artistickými vystoupeními. Takže za mě rozhodně dobré, ale přesto to není snímek, který by mě dovedl nadchnout a strhnout. Přesto hongkongští tvůrci ukazují, že měli - mají? - na to, aby točili skvělé a zábavné filmy.

Freeheld (2015) - 40 %
Ellen Page hraje lesbu. No, to si musela máknout. Julianne Moore hraje smrtelně nemocnou a navíc ještě lesbu. Nic ve zlém, ale to už je v její případě trochu klišé. Navíc Ellen Page vypadá místy víc nemocná než Julianne. A tak z toho nejlépe vychází Michael Shannon, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců současnosti, který ještě pořád nedostal pořádnou roli, díky které by se maximálně zviditelnil.

Kill Kane (2016) - 50 %
Příběh o pomstě, prostě ni jiného. A Vinnie Jones zase jednou v roli, která mu docela sedne, kde se i trochu snaží. Mám tyhle filmy rád. Jasně, nepřinese naprosto nic nového, ale pomsta je prostě téma, které mě baví v podstatě v každém pojetí. Snad i proto je jedním z mých nejoblíbenějších filmů "Kill Bill". Tohle nemá Tarantinovy kvality ani zdaleka, ale přesto se to dá snést.

Our Brand Is Crisis (2015) - 60 %
Sandra Bullock zase dokazuje, že rozhodně hrát umí, a ukazuje to na snímku, který si doslova libuje v tom, jak se mu daří ukázat, že celá politika je jenom velká komedie na lidi a nic jiného. Jen si to prostě pořád nechceme uvědomit. Ten konec je takový hloupě idealistický, ale tak proč ne. Nejspíš by ale dostala cihlou.

The Skull (1965) - 70 %
Film "The Skull" má rozhodně svoje chybičky a ke konci ztrácí na tempu, ale přesto se jedná o krásně gotický horor, který se točí kolem jedné lebky. Na první pohled naprosto obyčejné, ale na ní se ukazuje, že skvělou atmosféru tajemna je možné vystavět i kolem tak banálního, ale přesto děsivého předmětu. Peter Cushing je zde naprosto úchvatný.

Žádné komentáře:

Okomentovat