neděle 27. března 2016

Tenká modrá čára, Freaks of Nature, Meteor Assault, The Encounter, Bio Ráj


Tenká modrá čára (The Thin Blue Line, 1988) - 80 %
"Tenká modrá čára" není dokument, který vás dostane tím, jak naprosto změnil podobu dokumentu, protože to neudělal, ale ukáže vám to, jak silné médium vlastně film je a jaký může mít vliv na člověka a vlastně na jeho život. Je objektivní? Ne asi úplně ne, ale co dnes je? Ale dokázalo se to na jeden případ podívat naprosto nově.

Freaks of Nature (2015) - 40 %
Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco zábavnější, ale po snímku "Skautův průvodce zombie apokalypsou", který byl tematicky hodně podobný, je tohle celkem špatné. Ten svět, který je nám na začátku představen, není využit naplno a je z toho vlastně jen rádoby komediálně hororová "moralita".

Meteor Assault (2015) - 20 %
Nic jsem nečekal a nic jsem nedostal. Jasně, u takové filmu očekáváte, že to nebude nic moc, ale tady vlastně o ty asteroidy nejde vůbec. Prostě jen pár rádoby pádů, pár zděšených pohledům, nějaká rýha v zemi, ale pořádný katastrofický film to opravdu není. Ani to k němu nemá moc blízko. Ale tak i takových filmů je třeba.

The Encounter (2015) - 20 %
Klasická found footage srágora, kdy problémy s kamerou jsou využívány i ve chvíli, kdy by kamera měla fungovat na stativu celkem normálně. Ale nutno říct, že je zde přece jen jeden rozdíl, a to v tom, že nakonec toho mimozemšťana přece jen vidíte. A je neskutečně klišovitý a nudný. Ne, tohle nemá moc kvalit.

Bio Ráj (Nuovo Cinema Paradiso, 1988) - 80 %
Na první pohled je to neorealistický film jako blázen, na druhý pohled je to trochu prvoplánový film o tom, jak se svět kolem člověka mění. A na ten třetí pohled je to krásný film, který je určený nejen milovníkům filmů, ale právě všem divákům, kterým může ukázat, jak krásné médium vlastně film je a jak nás dokáže ovlivnit.

Žádné komentáře:

Okomentovat