sobota 12. března 2016

Bohem zapomenuté děti, Band of Robbers, House of Manson, Moonwalkers, Tang ren jie tan an


Bohem zapomenuté děti (Children of a Lesser God, 1986) - 85 %
Někdy mě překvapuje, na co krásného narazím. Tohle je prostě parádní film, hezká ukázka toho, že postižení a romance mohou jít ruku v ruce způsobem, který bude funkční, která nebude přehnaně sentimentální a který vás přiměje se vžít do postav. William Hurt je úchvatným průvodcem tímhle skvělým filmem.

Band of Robbers (2015) - 50 %
Převedení Toma Sawyera a Hucka Finna do současného světa a do dospělosti není překvapivě až tak špatný nápad, jak by se na první pohled zdálo. Ve skutečnosti je ten film celkem funkční, a to jak v případě, kdy předlohu ještě pořádně neznáte, tak i v případě, kdy chcete prost jen sledovat film. Není to skvělé ale ujde to.

House of Manson (2014) - 25 %
Tohle je taková rádoby rekonstrukce toho, co asi mohlo vést k vraždám, které jsou zaštítěné osobností Charlese Mansona. Mám jen pocit, že tenhle film je snahou se na tomto fenoménu trochu přiživit, protože jinak nepřináší nic zajímavého, a to jak z oblasti psychologie, tak i z oblasti extrémního filmu.

Moonwalkers (2015) - 60 %
Ten snímek je celkem sranda, takže docela stojí za to se na něj kouknout. Když už třeba ne kvůli hercům, kteří nemusí sednout každému, tak alespoň kvůli celkem ujetému příběhu a hlavně naprosto skvělým headshotům. Je to digitální jako prase, ale i tak to funguje naprosto skvěle. Skvěle přitažené za vlasy, v což jsem doufal.

Tang ren jie tan an (2015) - 60 %
Tady jsem si skoro říkal, že by možná bylo lepší, kdyby se tvůrci zbavili toho humoru, který do snímku nastrkaly, protože by to bez něj bylo ještě temnější. Nějak si myslím, že by to filmu sedělo přece jen víc. On je i tak místy docela drsný, ale některé scény pak nevyznívají tak, jak by mohly. Potenciál je zde využit tak napůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat