úterý 1. března 2016

Polibek pavoučí ženy, REVENANT Zmrtvýchvstání, Dumb Criminals: The Movie, The Ghouls, Tung baan tung hok


Polibek pavoučí ženy (Kiss of the Spider Woman, 1985) - 80 %
Prazvláštní film, který má přese všechno děj, jenž je zajímavý a rozhodně vás dovede uhranout. I když je to vlastně jedno velká bouda, tak díky Williamovi Hurtovi to parádně funguje až do konce, a to jak ve chvíli, kdy je vyprávěn příběh, tak i ve chvíli, kdy se odehrává skutečné dění. Podivný film, ale podivně krásný.

REVENANT Zmrtvýchvstání (The Revenant, 2015) - 80 %
Tohle je jeden z filmů, které už nejspíš nebudu chtít vidět znovu, ale přesto se jedná o zážitek, který je nezapomenutelný, a to hned z několika důvodů. Je zde neskutečně jistá režie, minimalistické (v rámci dialogu) a přesto výrazné herecké výkony, úchvatná kamera, která ohromuje, a nakonec i jednoduchý příběh který je pojat velmi velkoryse. Skvělé, ale opravdu si to dám jen jednou.

Ne, smysl tohohle filmu mi opravdu uniká. Komedie to není, i když se tak snaží tvářit. Celkově mi vadilo se na něj koukat a je to jeden z mála filmů, které jsem prostě nesnesl a ke konci už jsem si to trochu urychlil. Tohle prostě není humor, který by mě bavil, tohle je neskutečný paskvil, který měl zůstat v na domácím videu.

The Ghouls (2015) - 60 %
Tenhle film rozhodně není žádná bomba, i když se mu musí uznat, že v těch trochu hororovějších scénách je vizuálně velmi dobrý. Jinak je to ale taková celkem standardní variace na "Indiana Jonese" s tím, že to samozřejmě musí končit dobře a trochu té temnoty je vykoupeno světlem na konci tunelu. Jako odpolední zábava je to ale fajn.

Tung baan tung hok (2015) - 70 %
Tohle není film o sexu, i když na to docela vypadá. Tohle je film o tom, jak je těžké dospět, jak je těžké změnit se v ženu. A taky o tom, že vám to nikdo moc neusnadní a že je celkem jednoduché udělat kroky špatným směrem. Vizuálně parádní, příběhově dobré a celkově mě to hodně bavilo, a to i díky relativní explicitnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat